Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ


Τη βεβαιότητα ότι η λίστα που συντάσσεται από την ελληνική κυβέρνηση με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα γίνει αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους, ανάβοντας έτσι το «πράσινο» φως για την ανάπτυξη της χώρας, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - «Η σύνταξη της λίστας γίνεται μόνο από εμάς. Αν την αρνηθούν θα διεξαχθεί νέο Eurogroup. Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημονιακά μέτρα», ξεκαθάρισε.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας μετά το τέλος του σημερινού (21/2) κυβερνητικού συμβουλίου, αφού ξεκαθάρισε πως το μνημόνιο τελείωσε στο χθεσινό (20/2) Eurogroup, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως οι μόνες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης είναι τα μνημονιακά μέτρα.
«Είμαι απολύτως αισιόδοξος. Η διαδικασία είναι η εξής: στέλνουμε τη Δευτέρα τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις η οποία θα διαβαστεί από τους θεσμούς και όχι από το Eurogroup. Αν πουν “ναι” θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη την ίδια ημέρα και θα προχωρήσει η διαδικασία. Αν που “όχι”, που δεν υπάρχει πιθανότητα, θα συγκληθεί νέο Eurogroup την επομένη», τόνισε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας:
«Ο κατάλογος είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει δεκτός. Έχουμε συζητήσει με τους θεσμούς και η σύνταξη της λίστας γίνεται τώρα μόνο από εμάς. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Κόκκινη γραμμή είναι μόνο το μνημόνιο. Δεν θα υπάρξει νέο Eurogroup, παρά μόνο αν οι θεσμοί αποφανθούν όχι».
Καταλήγοντας, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε: «Είμαστε σίγουροι, σχεδόν σίγουροι δηλαδή, όσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς, ότι θα εισπράξουμε το “ναι” από τους θεσμούς και θα προχωρήσουμε στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας», για να καταστήσει σαφές:«Το μνημόνιο τελείωσε χθες. Δεν θα παγώσω τίποτα εκτός από τα μνημονιακά μέτρα. Δεν θα υπάρξουν άλλα τέτοια».
«Πιστοί στη λαϊκή εντολή»
Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή».
Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε, καθώς για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά και κέρδισε σημαντικά οφέλη.
Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησε επίσης το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλθεί στους εταίρους μας από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα (23/2).



newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο