Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Με σταθερό όραμα τις «Πράξεις Παιδείας και Πολιτισμού», το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» προσκαλεί τους μαθητές να εισέλθουν στον κόσμο της θεατρικής δημιουργίας με τη συμμετοχή τους στο θεατρικό του εργαστήρι, προκειμένου να βιώσουν, μέσω της θεατρικής πράξης και γλώσσας, ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας, αυτοέκφρασης και συμμετοχής. Σε μια εποχή, όπου ο ρόλος των τεχνών συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στην τυπική εκπαίδευση, το πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο συνδυάζει την παιδαγωγική σκοπιμότητα με την αισθητική καλλιέργεια, αξιοποιώντας τη θεατρική δημιουργία που προβληματίζει, μορφώνει και ψυχαγωγεί.


Συνενώνοντας τη δυναμική της τεχνολογίας με τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, το χορό και την κίνηση το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» εισάγει στην εκπαιδευτική διαδικασία ένα πολύτιμο εργαλείο εκπαίδευσης και πολιτισμού, που προάγει ταυτόχρονα τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη μελέτη, τις επικοινωνιακές ικανότητες και τη συνεργατικότητα. Τη διδασκαλία του θεατρικού τμήματος και τη σκηνοθεσία των θεατρικών παραστάσεων πραγματοποιεί ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής σκηνικής ερμηνείας κ. Γεννάδιος Πάτσης.

Εν όψει της Αποκριάς, η θεατρική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου, «Τα Κουρέλια», έχει ετοιμάσει ένα θεατρικό σκετς που περιλαμβάνει αναπαραστάσεις αποκριάτικων εθίμων, όπως αλευρώματα, μουντζουρώματα κλπ., ενώ συγχρόνως εμπνέεται από την Ελληνική Μυθολογία και συγκεκριμένα τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, που παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη και διασκεδαστική θεατρική προσέγγιση.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr ή στο τηλ. 210-3822495. Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ (Σολωμού 29, Αθήνα).


Το πρώτο δωρεάν On Line Οικουμενικό Σχολείο, που μέχρι σήμερα προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους τα μοναδικά οφέλη της on line εκπαίδευσης, επεκτείνει την κοινωνική και πολιτιστική του δράση, επενδύοντας στην πολυδιάστατη συμβολή του θεάτρου. Παρέχοντας ήδη με απόλυτη επιτυχία, εντελώς δωρεάν, όλα τα μαθήματα του Δημοτικού σχολείου με διδασκαλία σε video, καθώς και μια μοναδική εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της εφαρμογής ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας του διαδικτύου, όπως η υπηρεσία chat, εισάγει τα οφέλη της βιωματικής πρόσληψης της γνώσης, με στόχο την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των μικρών μαθητών, αλλά και την πνευματική και ηθική τους καλλιέργεια. Μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr ξεπερνούν τα 2,8 εκατομμύρια, με 19 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας, που αντιστοιχεί σε 900.000 χρήστες.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο