Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2008 ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κανείς δεν ξεχνά τα γεγονότα του 2008 ένα χρόνο πριν η χώρα οδηγηθεί στην εθνική καταστροφή των μνημονίων από αυτούς που προβλήθηκαν σαν οι σωτήρες της, ενώ ήταν αυτοί που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους.

Τότε η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις ζούσαν μια κατάσταση γενικής αναρχίας, καταστροφών και διαδηλώσεων που είχαν οργανωθεί με τέλειο τρόπο από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών. Δημόσια κτίρια καίγονταν και πυρπολούνταν, καταστήματα λεηλατούνταν και περιούσιες παραδίδονταν στο πυρ το εξώτερον.


Η πολιτική κατάσταση της περιόδου εκείνης έχει κάποια πολύ χαρακτηριστικά κοινά στοιχειό με την σημερινή. Και τότε η πολιτική ηγεσία είχε επιχειρήσει μια γεωπολιτική στροφή με την προσέγγιση της με την Ρωσία. Η εξέλιξη αυτή είχε εξοργίσει τους «συμμάχους» μας που θέλουν την Ελλάδα να είναι μια μόνιμη αποικία τους προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν ακόμα και την ζωή του τότε πρωθυπουργού.

Σήμερα έχουμε μια παρόμοια με κάποιες βέβαια διαφορές κατάσταση. Το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει την χώρα η μνημονιακή προδοσία είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Η νέα πολιτική ηγεσία επιχειρεί να αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα επιχειρώντας ξανά και αυτή την φορά πιο συγκεκριμένα μια γεωπολιτική στροφή προς την Ρωσία ενώ εκτυλίσσεται ένας αδίστακτος εκβιασμός από τους ευρωπαίους ετέρους της χώρας.

Κατά περίεργη συγκύρια άρχισαν ξανά να εμφανίζονται κάποια φαινόμενα που θυμίζουν τον Δεκέμβριο του 2008. Καταλήψεις κτιρίων, διαδηλώσεις με εμπρησμούς και προβοκατόρικες ενέργειες που προσδοκούν να ανάψουν το φυτίλι της ταραχής και της αποσταθεροποίησης. Μια αποσταθεροποίηση θα βοηθούσε με προφανή τρόπο τους εκβιαστές της χώρας, τους εχθρούς της όποιας προσέγγισης με άλλα γεωπολιτικά κέντρα που θα μπορούν να βγάλουν την χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και φυσικά εκείνους τους πολιτικούς που προξένησαν την μεγαλύτερη εθνική καταστροφή των τελευταίων ετών στον ελληνικό λαό. Να μην ξεχνάμε και τα μεγάλα κανάλια και τους καναλάρχες τους που συνέβαλαν αποφασιστικά στην εθνική καταστροφή της Ελλάδας.

Προσοχή, αν και πιστεύουμε πως αυτή την φορά παραμονές της πολύ σημαντικής επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα, η εσωτερική υπονόμευση δεν θα περάσει γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε υπονομευτεί από το ίδιο το εσωτερικό του περιβάλλον. Σήμερα συμβαίνει το περιβάλλον του πρωθυπουργού να είναι πιο αποφασιστικό προς την κατεύθυνση της γενικής αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών προς όφελος της χώρας. Εκτός αν επιδειχτεί μια επιπόλαιη λόγω κάποιων ιδεολογικών προσχημάτων αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οψόμεθα, αλλά και παρακολουθούμε με πολύ προσοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο