Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΑΔΥΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ...

Η σταθερότητα και η στασιμότητα είναι φανταστικές καταστάσεις. Στην πραγματικότητα αναπτύσσονται διαρκώς μεταβαλλόμενα καθεστώτα.Η πρωτόγονη αδυναμία του φόβου μας να συλλάβει το νόημα των μεταβολών προκαλούσε και προκαλεί τη συσσώρευση και το ξέσπασμα αυτών των μεταβολών. Και σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα την εμφάνιση των συγκρούσεων και των καταστροφών...

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι οι μεταβολές που δεν τις πρόσεξαν και δεν προπαρασκευάστηκαν οι άνθρωποι, για να τις αντιμετωπίσουν. Αυτό το ρευστό περιβάλλον έπρεπε να είχε δημιουργήσει άλλον τύπο ανθρώπου, όπως ένα ελαστικόέδαφος θα δημιουργούσε άλλο σωματικό τύπο ανθρώπου. Η σταθερότητα του εδάφους έχει μεταφέρει αυτό το χαρακτηριστικό και στην ανθρώπινη διανόηση.


Είναι γνωστό ότι οι ψυχικές προσαρμογές δημιουργούνται μέσω του πνεύματος. Με αυτό θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των μεταβολών. Οι μεταβολές σε αντίθεση προς τη σταθερότητα εξασφαλίζουν την πρόοδο, την τελειότητα. Η σταθερότητα και η στασιμότητα φέρουν το θάνατο οποιασδήποτε τέτοιας κατάστασης. Οσο το υπόστρωμα της ζωής αναφέρεται στη σταθερότητα των ιδών, ανήκει στην πρωτόγονη νοοτροπία που δεν μπορούσε ούτε καν τις φυσικέςμεταβολές να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει.

Ο χώρος που κατέχεται από τις αντιλήψεις αυτές προσδιορίζει και το μέγεθος της πνευματικής ανάπτυξης ενός λαού. Δημιουργούνται διαρκώς με την εξέλιξη καινούργια πεδία ισορροπιών. Τις ισορροπίες επιδιώκει να αποκαθιστά η λογική λειτουργία. Οταν η ανθρώπινη λογική κατορθώσει να παρακολουθεί και να εκτιμά τις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και να αποκαθιστά τις επιβαλλόμενες ισορροπίες, θα έχει πετύχει το μεγαλύτερο σκοπό των αιώνων. Θα έχει καταργήσει τις συγκρούσεις!

Το καθήκον αυτό της λογικής πρέπει να συμπληρωθεί και με την ικανότητα της αποδοχής, που απαιτεί ψυχική καλλιέργεια και πίστη, χωρίς φόβο, σε μια καινούργια κοσμογονική αλήθεια, όμοια με εκείνες που κατάργησαν το ένστικτο της καταστροφής και έβαλαν στη θέση του την ιδέα της δημιουργίας.

Για να λειτουργήσει αυτό το καθεστώς απαιτούνται δυο κυρίως δράσεις. Η κάθαρση των ιδεών που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις και η τοποθέτησή τους και η διαδοχή. Το πεδίο των ιδεών εμφανίζεται σαν τον πρωτόγονο αγρό. Πέρασαν αιώνες, για να μπορέσει ο άνθρωπος να τον καλλιεργήσει καθαρό και επιπλέον για να τον βελτιώσει. Η ίδια τεχνική είναι καιρός πλέον να μεταφερθεί και στην ανθρώπινη διαβίωση. Η σύγχυση των ιδεών και η ανάμειξη παλαιών και νέων δοξασιών προκαλούν τις ατελείωτες συκρούσεις και τις ανθρώπινες απογοητεύσεις.

Η επιτυχία αυτών των σκοπών θα πραγματοποιηθεί με την αλλαγή όλου του προπαρασκευαστικού συστήματος του ανθρώπινου χαρακτήρα. Τα επιτεύγματα μέχρι τώρα οφείλονται στην εφαρμογή της δύναμης. Το πνεύμα της καινούργιας εποχής θα είναι η κατάργηση αυτής της δύναμης και η αποδοχή μιαςλειτουργίας, που θα βασίζεται στο νόμο της παγκόσμιας λογικής. Στην πρόβλεψη και στην αποδοχή των μεταβολών.

Το κριτήριο της αποδοχής θα είναι η λογική λειτουργία, που βασίζεται στους νόμους που καταργούν τις συγκρούσεις και αποκαθιστούν τις ισορροπίες. Η πρόοδος μπορεί να εξαγοραστεί με μικρότερη τιμή, σε λιγότερο κόστος παρ' όσο σοίχιζε μέχρι τώρα στην ανθρωπότητα...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο