Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η εκπομπή του Die Anstalt που αλλάζει τις συνειδήσεις των Γερμανών - Στην εκπομπή συμμετέχει και ο Αργύρης Σφουντούρης από το Δίστομο

Το 10ο επεισόδιο της εκπομπής του Γερμανικού ZDF με υπότιτλους στα ελληνικά. Το "χρέος" μας, οι Έλληνες Θεοί του Ολύμπου που έχουν αγανακτήσει, οι αποζημιώσεις, η ΕΚΤ, τα ΜΜΕ της Ευρώπης και μια εικόνα του "τεμπέλη" Έλληνα, που τείνει να αναστραφεί αργά και σταθερά 


Την περασμένη Δευτέρα, το απόσπασμα της εκπομπής του ZDF, δηλαδή του δεύτερου καναλιού της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης που αφορούσε τις πολεμικές αποζημιώσεις, είχε κάνει τον γύρο της Ευρώπης αν όχι του κόσμου, εγείροντας θετικά σχόλια από τη μεριά των Ελλήνων και όσων τάσσονται κατά της συνέχισης της πολιτικής λιτότητας στην Ευρωζώνη.
Το απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή "Η Τρόικα στην Ελλάδα" που μέσα στα 50 λεπτά διάρκειας της στοχεύει στο να αντιστρέψει τα στερεότυπα και να ενημερώσει τους Γερμανούς πολίτες σχετικά με το απεχθές χρέος της χώρας μας και τους τόκους που έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί.
Με χιουμοριστικό τρόπο το κοινό μαθαίνει πως η Γερμανία εν τέλει κερδίζει από την κρίση που "ταΐζει" με περαιτέρω λιτότητα ενώ τα περιβόητα "πακέτα βοήθειας" δεν είναι τίποτα άλλο από από δάνεια για τη σωτηρία των τραπεζών που τα πληρώνουν οι Έλληνες με τεράστιο κόστος.
Στην εκπομπή του Die Anstalt συμμετέχει και ο Αργύρης Σφουντούρης από το Δίστομο, οι γονείς και αρκετοί συγγενείς του οποίου εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.
Ολόκληρη η εκπομπή με υπότιτλους:


Το γέλιο του πρώτου μέρους με την τρόικα να κάνει κουμάντο στην ταβέρνα "Διόνυσος", διαδέχθηκε η συγκίνηση όταν ο κ. Σφουντούρης κέρασε ούζο τους Γερμανούς και συστήθηκε:
"Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης και είμαι το αγόρι της φωτογραφίας", εξιστορώντας τη σφαγή στο Δίστομο.
Ο δημιουργός του σκετς, Κλάους φον Βάγκνερ, ευχαρίστησε θερμά το κοινό, ενώ έστειλε τις ευχαριστίες του και στα ελληνικά, μιας και το συγκεκριμένο επεισόδιο έτυχε μεγάλης προβολής και στα ελληνικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκπομπή με το σκετσάκι το οποίο αφορούσε την Ελλάδα και τις πολεμικές αποζημιώσεις, σημείωσε την καλύτερη επίδοση για το ZDF από τον Μάιο του 2014 στις ηλικές 14-49 ετών με τηλεθέαση (8,4%) ενώ στο σύνολο την παρακολούθησαν 2,65 εκατομμύρια τηλεθεατές (11,3%).

Die komplette 10: Υποτιτλισμός βίντεο από τον Theo Collins

news247

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο