Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Ευάγγελου Μπασιάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας , Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) , έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» ορίστηκε από τον ΟΗΕ , πριν από 43 χρόνια, ως ευκαιρία ευαισθητοποίησης όλων μας για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των κρίσιμων εντεινόμενων περιβαλλοντικών προβλημάτων που πλήττουν τον πλανήτη μας.

Ανθρώπινες , καταστροφικές για το περιβάλλον, συμπεριφορές οδηγούν δυστυχώς σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Η αλόγιστη κατάχρηση των φυσικών οικοτόπων και πόρων, η ανεξέλεγκτη ρύπανση, η υπερπαραγωγή αποβλήτων, η διατάραξη των ισορροπιών των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας και  η κακώς εννοούμενη άναρχη ανάπτυξη οδηγούν σε εξαφάνιση πολλών ειδών του πλανήτη και σε επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου , λόγω εκπομπών αερίων. Όλα αυτά υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες θεσμοθετημένες δράσεις με αξιόπιστο επιστημονικό σχεδιασμό και με πλατιά κοινωνική συναίνεση. Με περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση σε όλες τις ηλικίες , ενίσχυση του πράσινου και του φυσικού περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας με διεύρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σε διεθνές, κοινοτικό και εθνικό επίπεδο είναι κρίσιμη η ανάληψη πρωτοβουλιών και η τήρηση και εφαρμογή συγκεκριμένων αποφάσεων και μέτρων, ώστε να αναστρέψουμε τη σημερινή αδιέξοδη πορεία. Και να επιτύχουμε έτσι βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Οι εθνικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί τελευταία στο πλαίσιο του προγράμματος «Κλίμα - Ενέργεια 2030» της Ε.Ε. με μέτρα , όπως η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου , η εισαγωγή περισσότερων ΑΠΕ, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ηλεκτρική διασύνδεση νησιών με την ηπειρωτική χώρα και η εφαρμογή έξυπνων μετρητών, είναι σημαντικά βήματα προς την επίτευξη του επιθυμητού και απολύτως αναγκαίου στόχου της Περιβαλλοντικής Προστασίας.»



 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο