Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Έντονα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στη μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων

Εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού Βοιωτίας, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, αλλά και η μονάδα ΙΚΑ(ΠΕΔΥ) Οινοφύτων.
Σύμφωνα με στοιχεία που μας γνωστοποιήθηκαν, οι ανάγκες για τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου απαιτούν ως αναγκαίο και επαρκές ποσό για την εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών, τουλάχιστον 168 χιλιάδες ευρώ ετησίως για το 2015. Πλην όμως το προϋπολογισθέν ποσό για εφημερίες ανέρχεται σε 72 χιλιάδες ευρώ. Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται οι αστικές περιοχές του Δήμου Τανάγρας (Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι, κ.λ.π.) καθώς και η Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες όλης αυτής της μεγάλης περιοχής απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Σχηματαρίου και η ανάλογη χρηματοδότηση και στελέχωση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες. Η χρηματοδότηση των εφημεριών στο ύψος των 168 χιλιάδων ευρώ και η δυνατότητα κατ' ελάχιστο να εφημερεύουν δύο γιατροί, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρχει η στοιχειώδης ασφαλής λειτουργία του Κ.Υ.Σχηματαρίου. Παράλληλα, μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων στο ΙΚΑ Οινοφύτων, έχει προκύψει τεράστιο πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή, αφού αυτή τη στιγμή απασχολούνται μόνο τρεις (3) γιατροί, ενώ πριν την κατάργηση των θέσεων υπηρετούσε διψήφιος αριθμός γιατρών με διάφορες ειδικότητες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των εφημεριών του Κ.Υ. Σχηματαρίου, προκειμένου να υπάρξει η ορθή λειτουργία των εφημεριών;
•Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί σύντομα με γιατρούς το ΙΚΑ Οινοφύτων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Σκούμας Αθανάσιος
Ζαχαριάς Κώστας
Καφαντάρη Χαρά
Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
Μητρόπουλος Αλέξης
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Σταθάς Γιάννης


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο