Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για τα προβλήματα των Νοσοκομείων Βοιωτίας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό   Υγείας.

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας.

Είναι γνωστές και οδυνηρές οι μεγάλες ελλείψεις στα δύο Γενικά Νοσοκομεία και λοιπές υγειονομικές υποδομές του Συστήματος Υγείας της Βοιωτίας. Αφορούν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτικού προσωπικού, βοηθητικού προσωπικού σε κλινικές, τμήματα και μονάδες. Ακόμη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα. Δυσκολία εμφανίζεται και στις ανάγκες εφημεριών.

Η δυνατότητα άμεσης κάλυψης κάποιων κενών με επικουρικούς γιατρούς δεν έχει προχωρήσει παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Αν. Υπουργού κ. Ξανθού σε σύσκεψη μας στο Υπουργείο στις 3 Μαρτίου, καθώς και σε προσωπικές επικοινωνίες μας.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την παράλειψη παράτασης της θητείας των υφιστάμενων υπηρετούντων επικουρικών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτή,  και την παράλειψη κάλυψης της θέσης φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς.
Έτσι η υποστελέχωση των Νοσοκομείων και λοιπών υποδομών , η έλλειψη υλικού, και οι περιοδικές εφημερίες ανά 15ήμερο για κάθε ένα από τα δύο Νοσοκομεία, δημιουργούν αβεβαιότητα, λόγω και της σημαντικής κόπωσης των γιατρών κ.α., που εφημερεύουν  με εξαντλητικά ωράρια και ρυθμούς. Με συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο της υγείας των Βοιωτών και τη διάχυτη ανησυχία μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Ποιες οι άμεσες ενέργειες του σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους, για την κάλυψη υφιστάμενων κενών και ελλείψεων , ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα των Νοσοκομείων μας ;
Αθήνα, 29/5/2015
Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο