Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος Αγώνας Δρόμου ιστορικής μνήμης για τις χαμένες πατρίδες

Το αθλητικό γεγονός, δρομολογημένο ουσιαστικά από την ιστορία της Νέας Σμύρνης και τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο

Την εκκίνηση για έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου θα δώσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες.

Το αθλητικό γεγονός, δρομολογημένο ουσιαστικά από την ιστορία της Νέας Σμύρνης και τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, παρουσίασε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν. Όπως υπογράμμισε, «πρόκειται για έναν αγώνα  δρόμου, συνδεδεμένο με δράσεις πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών μηνυμάτων και ιστορικών αναφορών γνώσης και μνήμης, σε ένα κλίμα γιορτής – με δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις- και σε μια πόλη που αποτελεί το κυρίαρχο σύμβολο αναφοράς για τις αλησμόνητες πατρίδες.”
Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης, το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεολαίας  Ερυθρού Σταυρού και τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.
Τη δική τους πρόσκληση για συμμετοχή στον  1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες έστειλαν και οι πρωταθλητές του Μαραθωνίου, Ουρανία Ρεμπούλη και  Χριστόφορος Μερούσης, όπως και η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου «Καλλιπάτειρα», κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία ανακοίνωσε μάλιστα πως θα συμμετάσχουν στον αγώνα τα 1.500 μέλη του Σωματείου «Καλλιπάτειρα», στηρίζοντας τη σημαντική αυτή προσπάθεια.
Ο γγ του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλης Σεβαστής, σημείωσε πως ο ΣΕΓΑΣ είναι συνδιοργανωτής και ουσιαστικός αρωγός στη συγκεκριμένη προσπάθεια, καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για έναν αγώνα με πλούσιο αξιακό υπόθεμα που αναφέρεται σε ιστορικές μνήμες οι οποίες έχουν να κάνουν με τη Μικρά Ασία και τη Σμύρνη.
Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, www.neasmirnihistoricrun.gr, θα επιχειρήσει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα, στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης και στα Αθλητικά Κέντρα -Δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια. Όλες οι διαδρομές των 10, 5 και 2,5 χλμ έχουν εκκίνηση και τερματισμό τη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, μπροστά από την πλατεία Νέας Σμύρνης. Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 10:00 το πρωί. Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Τρέχοντας στην Ιστορία” θα κλείσει τις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών που οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης, με στόχο ο αθλητισμός να σημάνει τη λήξη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και  2132025922 και 924.

mikrasiatis

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο