Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πρόγραμμα Δωρεάν Εξετάσεων Ψηφιακής Μαστογραφίας - Μήνας Ιούνιος

Τον Ιούνιο 8 Δήμοι-μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετείχαν στο Πρόγραμμα των Δωρεάν Μαστογραφιών. Στο σύνολο εξυπηρετήθηκαν 63 γυναίκες άπορες ή/και ανασφάλιστες.
Αναλυτικά συμμετείχαν: ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στις 11/6, ο Δήμος Νέας Ιωνίας στις 11/6, ο Δήμος Βριλησσίων στις 12/6, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας στις 12/6, ο Δήμος Διονύσου στις 18/6, ο Δήμος Θήβας στις 19/6, ο Δήμος Αμαρουσίου στις 25/6 και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 26/6.

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν όπως κάθε φορά στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9πμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν στα πλαίσια της πρόληψης εξασφαλίζοντας έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο