Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για αγροτικές ζημιές από χαλαζόπτωση

ΘΕΜΑ:             
«Ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες της Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  3955/07-07-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τo χαλάζι της 30ης Ιουνίου του 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (βιομηχανικής τομάτας, μηδικής, βαμβακιού, καλαμποκιού κ.λπ.), συνολικής ζημιωθείσας έκτασης 4.000 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Βοιωτίας (περιοχές Κάστρου και Αλίαρτου), σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν οι αναγγελίες και ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς (τελευταία ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 15η Ιουλίου του 2015).


Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά την λήξη της υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, ενώ, στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κριθέντες, ως δικαιούχους, παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και έχουν καταβάλει, εμπρόθεσμα, την εισφορά του έτους ζημιάς στον ΕΛ.Γ.Α.

Επισημαίνεται ότι, για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς, προβλέπεται η διαδικασία επανεκτίμησης.


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο