Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Πολιτικό φιάσκο - Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη ΝΔ υπό το βάρος των τεχνικών προβλημάτων

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ υπό το βάρος των τεχνικών προβλημάτων που δεν επέτρεψαν καν να ανοίξουν σήμερα οι κάλπες. 
Λίγο πριν την απόφαση και οι τέσσερις υποψήφιοι είχαν ταχθεί υπέρ της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας κάνοντας παράλληλα λόγο για ευθύνες με ονοματεπώνυμο που πρέπει να αναζητηθούν. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάλιστα είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν γινόταν δεκτή η εισήγηση του τότε δεν θα ήταν υποψήφιος. 

Το φιάσκο έχει υπευθύνους, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης. Ορισμό μεταβατικού προέδρου με την Μαριέττα Γιαννάκου προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα ζητά την παραίτηση του Παπαμιμίκου.
Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.
Σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Πάντως, μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ υπήρχε εδώ και καιρό συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων λόγω φοβιών για νοθεία.
Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και άρα μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση. 
kalpi nd
Το Newmoney.gr έγραφε νωρίτερα: 
Στον «αέρα» βρίσκονται οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας καθώς το online σύστημα ακόμα δεν λειτουργεί αν και η διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 7 το πρωί. Ήδη ψηφοφόροι που θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποχωρούν αγανακτισμένοι από τα εκλογικά κέντρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία στα 833 εκλογικά κέντρα. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αν και παράγοντες της ΝΔ συστήνουν υπομονή ελπίζοντας ότι το σύστημα θα επανέλθει.
Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές ενώ περαιτέρω πρόβλημα δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Χαρακτηριστικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα αναφέρει σε επιστολή, την οποία έστειλε την Κυριακή προς το προεδρείο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, το μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ κ. Αλέκος Κόκκαλης. 
Όπως κατήγγειλε ο κ. Κόκκαλης, «λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας, υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα και ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Παράλληλα το μέλος της ΚΕΦΕ, δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης τον Γραμματέα της Ν.Δ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, επισημαίνει επίσης ότι τα πρακτικά των συναντήσεων της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, «δεν έχουν έρθει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις για υπογραφή». 
newmoney


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο