Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με τον Ευάγγελο Μπεξή, Πρόεδρο του κινήματος "ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ"


Ένας Άνθρωπος με φανατικούς φίλους, αλλά και εχθρούς, είναι ο Ευάγγελος Μπεξής.

Ειδικά μετά τη δημιουργία του πολιτικού φορέα "ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ" αρκετοί επώνυμοι και ανώνυμοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την νέα πολιτική προσπάθεια, χρεώνοντας του όλα τα κακά που μπορεί να φανταστεί κανείς, από το ότι είναι ασφαλίτης, μασόνος, άνθρωπος σκοτεινών συμφερόντων, παγανιστής και ότι φανταστεί ο καθένας.

Ο ανεμιστήρας του συστήματος πετά τόννους λάσπη στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μπεξή, θάβοντας τον για κάτι που ακόμη καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει.
Άλλωστε, αυτό είναι από τα εθνικά γνωρίσματά μας να σπεύδουμε να κατηγορήσουμε κάποιον από το να πούμε μια καλή κουβέντα. Ειδικά στον περίεργο αυτό χώρο της μπλοκόσφαιρας, που ένας στους δέκα γράφει επώνυμα, είναι σύστημα η κακή αντιγραφή χωρίς ίχνος σκέψης, λειτουργώντας ανώνυμα και επιφανειακά.

Παρακολουθώ αρκετά blog που με πολλή μεγάλη ευκολία κατηγορούν την κίνηση του Βαγγέλη Μπεξή, και του προσώπου του. Είναι εμφανές ανυπόστατα τα κείμενα τους, και είναι ολοφάνερη η σκοπιμότητά τους και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Όμως στο δικό μου το blog γράφω ότι γουστάρω εγώ, και είμαι υπεύθυνος και υπόλογος για τα γραφόμενά μου.

Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά ταυτίζομαι με όποιον γράφω μια καλή κουβέντα, και δίνω "λευκή επιταγή". Αλλά βρε αδερφέ, βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει... Όλα τα κακά που έχει η χώρα με τις επιλογές μας τις περισσότερες φορές, θα τα χρεώσεις σε κάποιον που στο κάτω κάτω ακόμη καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει? Άσε να τον κρίνεις από τα έργα του, και όχι από αυτά που διάβασες η σου είπανε κάποιοι, που δεν ξέρεις τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν.

Άνθρωποι σαν τον Βαγγέλη Μπεξή που είναι γνώστες της ιστορίας της Ελλάδας, με μια ευρεία γκάμα σπουδαίας προσφοράς, είναι χρήσιμοι και τους χρειάζεται ο τόπος, και ειδικά ο πολιτισμός.

Εγώ κατάγομαι και ζω, σε μια πόλη με πολύ μεγάλη ιστορία, και αυτή η πόλη είναι η Θήβα. Στεναχωριέμαι που οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου υποβάθμιζαν και υποβαθμίζουν το μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας τον πολιτισμό, και τον θεωρούν αμελητέο. Απέδειξαν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ειδικά σε θέματα πολιτισμού, και δυστυχώς απόλυτα εξαρτώμενοι από συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Η κληρονομία  της Θήβας, και γενικότερα της Ελλάδος στην ιστορία και τον πολιτισμό, είναι αυτό που μας κάνει να καμαρώνουμε που είμαστε Έλληνες. Δυστυχώς όμως, σε λίγο καιρό θα ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για την καταγωγή μας.

Άνθρωπος που δεν ξέρει τις ρίζες του, είναι στην ουσία μια οικοδομή χωρίς κολόνες.

Εμένα με ενδιαφέρει η πολιτισμική ανάδειξη - αξιοποίηση των σπουδαίων μνημείων και προβολή του τόπου μου για το καλό της πόλης και των πολιτών, και ο Μπεξής ενδιαφέρθηκε για όλα αυτά πριν ασχοληθεί με τα πολιτικά. Και δεν με ενδιαφέρει αν είναι Δωδεκαθεϊστής, της Πατρώας θρησκείας και δεν ξέρω τι άλλο.

Για να δω δηλαδή δυο λεωφορεία έξω από το μουσείο Θηβών, θα πρέπει να είμαι Δωδεκαθεϊστής, η οπωσδήποτε της πατρώας θρησκείας, να πιστεύω στον Κρόνο, στη Γαία, η στον Δια? Έλεος πια. Και αν υπάρχουν και τέτοιοι που είναι το κακό? Εδώ ετοιμάζονται να φτιάξουν τζαμιά σε όλη την Ελλάδα, και κάνουν αλλόθρησκες θρησκευτικές τελετές στο σύνταγμα... Προσκυνάμε τον καθένα που δηλώνει άθεος, και ούτε καν μας ενδιαφέρει...  Αυτοί μας πείραξαν? Πόση υποκρισία πια?

Ο Μπεξής ενδιαφέρθηκε για την Θήβα και την πρόβαλε, και όποτε τον χρειαστούμε πάλη θα έρθει.


«Ουδέν κακόν αμιγές καλού», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά έλεγαν και αυτό: «Ενός κακού μύρια έπονται» Τι προτιμάτε από τα δυο? Εγώ το πρώτο!.

Νίκος Χατζηδούρος

ΥΣ.Το παρόν κείμενο αποτελεί προσωπική μου άποψη, και δεν αντιπροσωπεύει οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς είναι φίλε... τον κρίνουν χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τι αγώνες κάνει... κι αν είναι της Πατρώας τι σχέση έχει αυτό; Δηλαδή πχ ο Βενιζέλος κι ο Σαμαράς που ορκίζονται στην Βίβλο, στην βουλή, κι είναι χριστιανοί είναι αξιότεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο