Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ένταση στο Νεώριο – Δεν αφήνουν τους Κοκκάλα-Στεφάνου να φύγουν από το ναυπηγείο

Με δανεικά και προκαταβολές από πλοία προσπαθεί η διοίκηση του ναυπηγείου να δώσει χρήματα στους εργαζόμενους...

Ένταση στο Νεώριο – Δεν αφήνουν τους Κοκκάλα-Στεφάνου να φύγουν από το ναυπηγείο

  • Στα όρια τους οι εργαζόμενοι από την συνεχή κοροϊδία της διοίκησης

  • Τους δίνει… ψίχουλα έναντι των οφειλομένων, τα οποία μάλιστα προέρχονται από δανεικά και προκαταβολές πλοίων

Ένα ακόμη επεισόδιο στο «σίριαλ» του Νεωρίου διαδραματίζεται σήμερα από το πρωί, μετά και την χθεσινή συνάντηση διοίκησης-εργαζομένων με τους βουλευτές και τους φορείς της Σύρου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πύλη του ναυπηγείου και σε συνάντηση με μέλη της διοίκησης τους ζήτησαν την άμεση καταβολή μέρος των δεδουλευμένων τους, έστω ένα μηνιάτικο από τα πολλά που τους οφείλονται.
Τα στελέχη της διοίκησης τους ζήτησαν χρόνο για να αναζητήσουν χρήματα, μιας και όπως υποστηρίζουν τα ταμεία της επιχείρησης είναι άδεια. Οι εργαζόμενοι δεν τους επέτρεψαν να αποχωρήσουν και τους ζήτησαν να κάνουν τις επαφές τους επιτόπου.

Τους δίνουν… ψίχουλα έναντι των οφειλομένων!

Μετά από λίγη ώρα έλαβαν μία απάντηση που μάλλον ως προσβολή μπορεί να εκληφθεί…
Συγκεκριμένα από την διοίκηση τους ενημέρωσαν ότι μπόρεσαν να βρούν 50.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος θα έπαιρνε περίπου 150 ευρώ! Μάλιστα αυτά τα λεφτά ήταν… δανεικά προς την επιχείρηση!
Οι εργαζόμενοι φυσικά και δεν πείστηκαν και τους ζήτησαν να παραμείνουν στα γραφεία και να συνεχίσουν τις επαφές. Τελικά, περίπου στις 2 το μεσημέρι, το ποσό ανέβηκε στα 150.000 ευρώ (με προκαταβολές από πλοία που προγραμματίζεται να έρθουν), εκ των οποίων όμως οι 50.000 έπρεπε να πάνε για την ελευθεροπλοΐα και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των ρυμουλκών, επομένως παρέμεναν 100.000 ευρώ (δηλαδή περίπου 300 ευρώ ανα εργαζόμενο).
Ούτε αυτή η απάντηση φυσικά ικανοποίηση τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν την διοίκηση να μην βάζει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της και να προσπαθεί να βρει λύσεις με δανεικά και προκαταβολές…

Ένταση και παρουσία του Λιμενικού

Μέχρι και αυτή την ώρα (16:30) ο πρόεδρος κ. Κοκκάλας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Στεφάνου παραμένουν στο ναυπηγείο, όπως και ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων οι οποίοi δεν τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεντεύξεων που βρίσκονται, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Μάλιστα στο σημείο έφτασε κάποια στιγμή και όχημα με άνδρες του Λιμενικού Σώματος, το οποίο κλήθηκε από τα μέλη της διοίκησης που κατήγγειλαν ότι δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από το ναυπηγείο.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα… Το Cyclades24 βρίσκεται στο χώρο του ναυπηγείου και θα σας κρατά ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη…
cyclades24

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο