Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...

Από το κουτί της Πανδώρας πόσες φορές δεν βγήκαν οι ελπίδες και δεν γιόρτασαν οι άνθρωποι την έλευση νέων εποχών, τη γέννηση των θεών, την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να απογοητευτούν στο τέλος και να επανέλθουν στις αρχές και να αναζητήσουν νέους δρόμους, ελπίζοντας ότι θα συναντούσαν τις συνθήκες μιας ευοίωνης πορείας με δείκτες την εμπιστοσύνη και το θάρρος.


Η παρουσία των δυσαρμονιών δημιουργούν τις απαισιόδοξες κρίσεις των αποτυχημένων εποχών μπροστά σ' ένα μέτρο, έμφυτο και απόλυτο της ανθρώπινης υπόστασης. Σαν μέτρο σύγκρισης των δράσεων και των επιτευγμάτων του ανθρώπου. Είχαν τεθεί σκοποί που δεν πραγματοποιήθηκαν...

Θα απαντήσει ο άνθρωπος βέβαια, για τον οποίον πιστεύεται γενικά ότι είναι το ίδιο πράγμα με τον άλλο κόσμο τον θεώμενο και γενικά αισθανόμενο. Γιατί αλλιώς πρέπει να δείξουμε ότι διαφέρει, σε τι διαφέρει και προπαντός ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν την υπόστασή του.

Πρώτα απ' όλα έχει μια αντικειμενική υπόσταση, αυτή που ισχύει για κάθε ον, που προηγήθηκε του υποκειμενικού του βιώματος,το υπόστρωμα που έχει να κάνει από την αρχική του καταγωγή, πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε ο ψυχικός και πνευματικός κόσμος. Το ξεχωριστό και προνομιακό στην ανθρώπινη φύση που σχηματίζουν τον τρίποδα της υπόστασης του.

Και μπορεί να λεχθεί ότι τον απαρτίζουν , πρώτα οι σκέψεις που δημιουργούνται όταν θεάται και ενεργεί στον εξωτερικό κόσμο και δεύτερον όταν διαλογίζεται τον ίδιο τον εαυτό του, με το τρίτο πεδίο να είναι οι αλληλοεπήρειες των δύο κόσμων.

Η τομή αυτή είναι που δημιουργεί τις μεγαλύτερες δυσχέρειες. Αυτή η διάκριση εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου είναι παλιά και έχει γεννηθεί από μια προκατάληψη, που δεν είναι εύκολο να κατανικηθεί, γιατί θεμελιώθηκε σ' άλλες βάσεις που υποχρεώθηκαν να υποστηρίζουν και αυτή την προκατάληψη, ενώ μπορούσε να λείψει χωρίς να κλονιστούν τα θεμέλιά της.

Το εξωτερικό πεδίο έχει εισχωρήσει στο άτομο, όπως εξωτερικεύεται και έχει διεισδύσει και το ανθρώπινο πεδίο στον έξω από τον ανθρώπινο κόσμο. Το εξωτερικό πεδίο είναι η γνώση του κόσμου,η βιολογική θέση του ανθρώπου, που σχηματίζεται με την επήρεια αυτού του παράγοντα που είναι ανεξάρτητη μεταβλητή προς την οποία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο, για να την μεταβάλει, να την κατανικήσει.

Αυτή έχει δημιουργήσει το υπόστρωμα του ανθρώπινου βίου και πάνω σ' αυτή έχει κτιστεί ο ψυχικός και ο πνευματικός βίος, που είναι μια άλλη βιολογική κατάσταση.

Η τελική υπόσταση είναι η δημιουργία της κοινωνίας. Η μεγαλύτερη πρόοδος στην οποία βασίζεται ο πολιτισμός.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο