Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ευάγγελος Καρακώστας: Ο «πατριωτικός ανθρωπισμός» της κυβέρνησης

Όσο και να επιθυμούσε κανείς να λάβει στα σοβαρά τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, έρχεται η ίδια η κυβέρνηση να αποδείξει δια των ενεργειών της εκείνο το οποίο η Χρυσή Αυγή φωνάζει από μακρού χρόνου: το γεγονός δηλαδή πως όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις των Αθηνών παραμένουν φανατικά προσκολλημένες στο δόγμα «σφάξε αγά μου ν’ αγιάσω».


Σε μια χρονική περίοδο στην οποία η προκλητικότητα της Άγκυρας ξεπερνά κάθε όριο ανοχής με συνεχείς δηλώσεις ευθείας αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας που φτάνουν μέχρι του σημείου των ξεκάθαρων απειλών, καταδεικνύεται κατά τρόπο επώδυνο πως οι διακηρύξεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας γίνονται όχι για να θέσουν φρένο στον καλπάζοντα τουρκικό επεκτατισμό αλλά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Για εκείνους που αμφισβητούν την πραγματικότητα τούτη, παραθέτουμε την είδηση της απόφασης των ελληνικών αρχών για την έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Θα πει, βεβαίως, κάποιος καλοπροαίρετος: «η ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποφάνθηκε και καμία πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε». Δεκτόν εκ πρώτης ανάγνωσης.

Δείτε όμως και την παρακάτω είδηση: «Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε τη μη έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών από την ομάδα των οκτώ που είχαν έρθει στη χώρα μας την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου. Το Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία για μια σειρά λόγων έκρινε ότι είναι βάσιμος ο φόβος των εκζητουμένων να απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα αν εκδοθούν στη γειτονική χώρα. Σημειώνεται ότι η σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου ήταν διαφορετική σε σχέση με τη χθεσινή, ενώ η εισαγγελέας ήταν η ίδια και στην εισήγησή της χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία για την αθώωση των στρατιωτικών»!

Δεν είναι όμως μόνο η αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν και το εξής εκπληκτικό: «Μετά την απόφαση για την έκδοση των τριών Τούρκων έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε έφεση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κατά της χθεσινής ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών πρώτων από τους συνολικά οκτώ στρατιωτικούς που έφθασαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου»!

Τι έχουν τώρα να πουν οι αμφισβητίες των πολιτικών παρεμβάσεων; Επιπλέον, σε εκείνους που θα τολμήσουν να ψελλίσουν πως βλέπουμε φαντάσματα επιχειρώντας να σπιλώσουμε τον θεσμό της δικαιοσύνης, θα υπενθυμίσουμε πως υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ προδίκαζαν από τον Ιούλιο κιόλας την έκβαση του αιτήματος των 8 Τούρκων για παροχή πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, προαναγγέλλοντας την έκδοσή τους στην Τουρκία και κατ’ επέκταση στα νύχια του καθεστώτος Ερντογάν. Ή μήπως η ελληνική Αριστερά θεωρεί τον Ερντογάν δημοκράτη και το καθεστώς του δημοκρατικό;

Τα ανωτέρω θα ήσαν κωμικά αν δεν γίνονταν σε μια εποχή κατά την οποία εντείνεται η επιθετικότητα της Άγκυρας, οπότε και καθίστανται εξόχως δραματικά. Ας μην αγχώνονται λοιπόν οι εγχώριοι εξουσιαστές να πείσουν την ελληνική γνώμη για την αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις. Επιπρόσθετα όμως, θα ήταν φρόνιμο να πάψουν να εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό και επί του περίφημου «ανθρωπισμού» τους και το υπέρμετρο ενδιαφέρον για τους «πρόσφυγες». Οι πρόσφυγες πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα διότι η ζωή τους βρίσκεται υπό κίνδυνο στις πατρίδες τους, ενώ οι Τούρκοι των οποίων η ζωή έχει απειληθεί από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, πρέπει να εκδοθούν!

Αυτά τα ολίγα για να μάθει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα ποιος ακριβώς είναι ο «πατριωτισμός» της κυβέρνησης και ποιος ο «ανθρωπισμός» της!

Ευάγγελος Καρακώστας



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο