Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ «ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ»ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ .

Εξερευνώντας τις λέξεις της Άννας Μπιθικώτση ανακάλυψα τα ψυχικά όρια της ύπαρξής της, και διαπίστωσα το λόγο που φημίζεται για όλα όσα έχει πραγματοποιήσει ως άνθρωπος των Τεχνών και των Γραμμάτων σε πράγματα
που έχει τολμήσει πρώτη απ’ όλους. 

Η Άννα έχει αντέξει τον πόνο, την εξάντληση και τον κίνδυνο της συναισθηματικής
και πνευματικής μεταμόρφωσης.
Ενδιαφέρεται να δημιουργεί έργα που τοποθετούν καθημερινές πράξεις της ζωής μας - όπως, να ονειρευόμαστε και να σκεφτόμαστε - σε πλαίσιο ιεροτελεστίας.


Όταν ξεκίνησα να μελετώ τις λέξεις της άκουσα τη φωνή της να μου φωνάζει:
«Μην τα παρατάς ποτέ. Η υπομονή και η επιμονή είναι υποτιμημένες αρετές. Το να πετύχεις κάτι εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα τον ίδιο. Και αυτός που δεν τα παρατάει, πετυχαίνει. Όχι επειδή είναι τυχερός, αλλά επειδή επέμεινε τόσο,
που έγινε σαφές πως ήταν αυτός που το ήθελε περισσότερο»…

Όταν ολοκλήρωσα την ψηλάφηση των λέξεών της, που μοιάζουν με εικονίσματα που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό ταξίδι της Φώτισης, σηκώθηκα από
τη θέση μου και δεν ήμουν πια ο ίδιος άνθρωπος. Κάτι είχε αλλάξει μέσα μου οριστικά. Ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα την τεράστια ανάγκη το αναγνωστικό κοινό να «κοινωνήσει» της συνολικής της εμπειρίας.

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα. Η επόμενη ήταν ότι θέλω να εκδώσω το νέο της βιβλίο και ότι δεν πρέπει να χάσω καθόλου χρόνο.
Όφειλα να εκδώσω ένα  βιβλίο για την τροφή της ψυχής , για όσους θέλουν πρώτα να νιώσουν και μετά να σκεφτούν,  για να ανακαλύψουν τα μυστικά της ευτυχίας για μια ζωή όπως η ίδια η συγγραφέας μας λέει: «απλή, σοφή και ουσιώδη».

Σ’ ευχαριστώ, Άννα, που επέλεξες τις εκδόσεις «ΒΕΓΑΣ»
στο ταξίδι του νέου σου πνευματικού παιδιού.

Νίκος Ναούμης
Εκδότης
«ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ»


Το βιβλίο «Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ  Τ Ι Σ  Λ Ε Ξ Ε Ι Σ...» είναι το "δώρο"  μου σε όσους αναζητούν:
Τη γαλήνη του Πνεύματος, την αέναη Δύναμη  της Αξιοπρέπειας αντίκρυ στο άδικο. Το θαύμα  της Αγάπης , τη γιατρειά  των τραυμάτων του Έρωτα, της προδοσίας τα σημάδια. Την αξία της Απλότητας, τους καρπούς της Αυτοκυριαρχίας, το αληθινό σθένος της Υπομονής και της Επιμονής, το σκάφανδρο της Αισιοδοξίας, το βάθος της Σκέψης. Μια ζωή  Απλή, Σοφή και Ουσιώδη.

Κυκλοφορεί από τη ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, χαίρει της αιγίδας του ΟΜΙΛΟΥ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,στηρίζει με τις πωλήσεις του τις δράσεις και τους σκοπούς του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ και είναι αφιερωμένο στο πατέρα μου Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον «πνευματικό» μου πατέρα Μίκη Θεοδωράκη που με έμαθαν να βρίσκω μέσα από νότες και ποιήματα το βάθος της σκέψης.


Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ για την τιμητική σας παρουσία στην ιδιαίτερη αυτή για μένα ημέρα που συμπίπτει με τη γενέθλια μέρα του ακριβού μου πάτερα Γρηγόρη, του δικού σας Μπιθικώτση.

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ  Ε Λ Ε Υ Θ Ε  Ρ Η
  Δ Ο Μ Η  Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η Σ  Β Ι Β Λ Ι Ο Υ
Π Ρ Ω ΤΟ  Μ Ε Ρ Ο Σ
 Θα μιλήσουν:
·        Νίνα Διακοβασίλη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
·        Ηλίας Μαργιόλας,  Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας
·        Νίκος Ναούμης, Εκδότης
·        Άννα Μπιθικώτση, Συγγραφέας
Θα διαβαστεί επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τη συγγραφέα

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο  Μ Ε Ρ Ο Σ
Μυσταγωγική παράσταση της Άννας  Μπιθικώτση
Οι δραματοποιημένες αφηγήσεις καταξιωμένων ηθοποιών και τηςσυγγραφέως, θα ζωντανεύσουν το περιεχόμενο και το πνεύμα του βιβλίου. Περίτεχνα και ευρηματικά σε ένα πάζλ συναισθημάτων οπτικοποιημένες περιπλανήσεις και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη  Σπανού, θα αποδώσουν σπουδαίοι ειρηνευτές, πλαισιωμένοι από εξαίρετους μουσικούς και χορωδία.

 ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,  στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ( αίθουσα 6) στις 7:30 μ. μ.με διοργανωτές τον  ΟΜΙΛΟ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και τη ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ.


Με Εκτίμηση,
Άννα Μπιθικώτση 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο