Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Κυρία Βουλευτής σχετικά με την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το σπίτι του ήρωος της επαναστάσεως Κωνσταντίνου Κανάρη στην Ερέτρια, το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε οτι το συγκεκριμένο κτίσμα έχει χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.1469/1950 με την Υ.Α ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/1470/21823/5-6-1986 και προστατεύεται πλέον από τις διατάξεις του ν.3028/2002. Όσον αφορά την κατασταση του κτηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11παρ.2 του ν.3028/2002, την ευθύνη για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των διατηρητέων κτηρίων φέρουν οι ιδιοκτήτες τους.




Σε ερώτηση που είχε κατάθέσει η Κυρία Παπανδρέου για το Πανεπιστήμιο της Στερεάς και για το οποίο έιχε στέλει επιστολές σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας όλων των κομμάτων για κοινό αγώνα, το Υπουργείο Παιδείας με απαντησή του ''μας οδηγεί στο να λύσουμε ακόμη ένα γρίφο΄΄. Συγκεκριμένα απαντάει οτι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης οι οποίες θα κινούνται σε τέσσερεις μεγάλους τομείς που θα αφορούν το μοντέλο διοίκησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπάιδευση, το πλαίσιο σπουδών και τη διεθνοποίησή τους, καθώς και τη λειτουργική τους ενοποίηση, δηλαδή τη θεματική και χωροταξική τους αναδιάρθρωση. Οι ανωτέρω θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις θα γίνουν με ποιοτικά κριτήρια.



Για το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας θα με βρουν απεναντί τους, όπως έγινε και με το νοσοκομείο της Χαλκίδας δήλωσε η Κυρία Παπανδρέου......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο