Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κάρολος Παπούλιας: Δεν μας πτοεί η Τουρκία Επίσκεψη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα

Επίσκεψη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, πραγματοποίησε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Παπούλιας, μεταξύ άλλων, είδε σε λειτουργία τον Δορυφορικό Σταθμό Εδάφους της μονάδας.




«Σήμερα ήρθα εδώ για να εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση για το όπλο της Αεροπορίας. Και σήμερα ζήσαμε όλοι μας τον επαγγελματισμό του, το υψηλό του φρόνημα και την πολεμική του ισχύ. Το λέω αυτό χωρίς να είμαι ο άνθρωπος που θέλει πολέμους, αλλά είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και νομίζω ότι η Αεροπορία το κάνει καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές υπεράνθρωπες», τόνισε ο κ Παπούλιας.



Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες».



Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τίθεται σήμερα σε επίσημη πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ο διακλαδικός Δορυφορικός Σταθμός Εδάφους που είναι εγκατεστημένος εδώ στην Τανάγρα. Η Ελλάδα μετέχει στο πρόγραμμα HELIOS-II μαζί με άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες και λαμβάνει ήδη δορυφορική εικόνα από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τον δικό μας επιχειρησιακό σχεδιασμό, γιατί χωρίς πληροφορία και χωρίς εικόνα στην πραγματικότητα κάθε χώρα είναι τυφλή».



www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο