Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εκβίαζαν μέσω facebook ΑμεΑ



Δύο γυναίκες, οι οποίες γνώρισαν μέσω facebook 31χρονο κωφάλαλο και στη συνέχεια τον εκβίαζαν επί τρία ολόκληρα χρόνια, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Οι συλληφθείσες Ελληνίδες ηλικίας 30 και 36 ετών, άρχισαν να


συνομιλούν με τον 31χρονο στο Διαδίκτυο από το 2007, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2008 τον προκαλούσαν ερωτικά και τον πίεζαν να βάζει χρήματα σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Συνολικά μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο ο 31χρονος είχε στείλει στις δύο γυναίκες 42.060 ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, οι συλληφθείσες ξεπέρασαν κάθε όριο, καθώς εκβίασαν τον άνδρα με αναπηρία, να αποστείλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα 20.000 ευρώ, προκειμένου να μην του δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στο Διαδίκτυο δημοσιοποιώντας στο προφίλ τους στο facebook συκοφαντικά σχόλια για εκείνον.

Η περιπέτεια του 31χρονου έλαβε τέλος μετά από καταγγελία ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο γυναικών και κατόπιν προχώρησαν σε έρευνα στην οικία τους στην Αλεξανδρούπολη.

Εκεί έγινε και η σύλληψή τους,και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο οι γυναίκες να είχαν εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο και άλλα άτομα με αναπηρίες και για το λόγο αυτό έγινε άρση του τραπεζικού απορρήτου τους.

"Ε.Τ."

εστάλη από γραφέας πεζικού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο