Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τα προσωπικά δράματα πίσω από τους αριθμούς

Δραματικές συνέπειες στην ζωή

των μισθωτών και των συνταξιούχων έχει

επιφέρει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης...
απο RAMNOUSIA

Εκτενές ρεπορτάζ με τις συνέπειες της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής κάνει το Bloomberg εστιάζοντας ιδιαίτερα στις κοινωνικές συνέπειες που βιώνουν τα «θύματα» της σκληρής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.






Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Με αναφορές στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο το ρεπορτάζ καταγράφει τις επιπτώσεις που είχε στους Έλληνες πολίτες αυτό το μακρύ ταξίδι.




Στο άρθρο φιλοξενούνται οι μαρτυρίες πολιτών, όπως του συνταξιούχου για τον οποίο γράφει το Bloomberg:

«Ο Γιώργος Κακαμπούκης είναι ένας 87χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος. Ένας άνθρωπος που επέζησε από τη ναζιστική κατοχή στη χώρα του, τον Εμφύλιο, το Πραξικόπημα. Μια ολόκληρη ζωή έζησε δράματα, αγώνες και τώρα, απόμαχος της ζωής, βλέπει ακόμα και το εισόδημά του να μειώνεται. Η κυβέρνηση του περιέκοψε το Δώρο Πάσχα».



Αναζητώντας τους ανθρώπους πίσω από τα μέτρα και τις περικοπές το Bloomberg δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», ενώ διανθίζει το ρεπορτάζ του με απόψεις απλών πολιτών.



Η 50χρονη Α. Ελευθερίου εκφράζει την κούρασή της από τα μέτρα, την όλη κατάσταση, αλλά και τον πρωθυπουργό.

«Θα έπρεπε να τον πετάξουμε στη θάλασσα και να τον αφήσουμε να βρει μόνος του το δρόμο για την Ιθάκη», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Κανείς δεν ρώτησε τους Έλληνες πριν αυξήσει τους φόρους και τις τιμές».



Τις ίδιες απόψεις παραθέτει και ο 57χρονος σύζυγός της, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πιέζει ασφυκτικά τους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι χαρακτηριστικό δείγμα ενός μεγάλου τμήματος Ελλήνων πολιτών, των «δυσαρεστημένων».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο