Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η Ουγγαρία έφτιαξε καινούργιο Σύνταγμα που προστατεύει τους Χριστιανούς και τον θεσμό της οικογένειας

απο αἰέν ἀριστεύειν

Τι θρησκεύματος και ποιας εθνικότητας είναι οι ανησυχούντες για τα …..ανθρώπινα δικαιώματα??? Το πρόσφατα εγκριθέν Ουγγρικό σύνταγμα προκαλεί “επικρίσεις”



Το νέο Σύνταγμα της Ουγγαρίας ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο και “κάποιοι” την επικρίνουν, ότι το έφτιαξε αποκλειστικά και μόνο, για την ενίσχυση των παραδοσιακών αξιών και όχι για τη προώθηση της οικονομικής και “κοινωνικής” ανάπτυξης της χώρας.


“Νομίζω ότι αυτό το σύνταγμα θα υπονομεύσει περισσότερο τη σταθερότητα του συστήματος, παρά θα ενισχύσει το θεσμικό σύστημα, διότι το κύριο πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχει πολιτική απογραφή γύρω από αυτό το σύνταγμα και η νομιμότητα αυτού του Συντάγματος μπορεί να αμφισβητηθεί από πολλές πολιτικές δυνάμεις”, είπε ο διευθυντής έρευνας του “Ιδρύματος για το Πολιτικό Κεφάλαιο”, Πίτερ Kreko, σε έναν ανταποκριτή του τύπου και της τηλεόρασης.

Οι επικριτές λένε ότι το κείμενο που ψηφίστηκε από το Ουγγρικό κοινοβούλιο, που κυριαρχείται από το Χριστιανικό κεντροδεξιό κόμμα “Fidesz”, εξασφαλίζει τους θεσμούς της οικογένειας, της Εκκλησίας και των παραδοσιακών αξιών, και αποτελεί απειλή για την οικονομική πρόοδο της χώρας και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην Ουγγαρία, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν εξέφρασε την ανησυχία του για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, ιδίως τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις μέσα από το Σύνταγμα.

Μερικοί από τους “Ούγγρους” βγήκαν στους δρόμους για να δείξουν την αντίθεσή τους στις μεταρρυθμίσεις, όπως για τη πρόωρη συνταξιοδότηση σε επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αποκαλούν “άδικη” την οικονομική πολιτική.

Οι “επικριτικοί” έχουν ανάλογες απόψεις και λένε, ότι το (νέο) σύνταγμα αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές (προβλέψεις) περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της νομοθεσίας περί της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.

SZH / PKH / MGH — Πηγή: Press TV

ΠΗΓΗ: http://www.rebelnews.org/politics/europe/791555-hungaria-constitution-provokes-criticism


Η συντριπτική πλειοψηφία ενός λαού, που εγκρίνει ένα σύνταγμα, δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα ρε ποντικαρουραίοι;; Η πρόωρη συνταξιοδότηση, από πότε είναι δυσμενής διάκριση κατά της ομάδας που την εισπράττει, ρε προβοκάτορες;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο