Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

My name's Lalas. Steve Lalas...

απο my-greece

Αυτό που με σοκάρει με τα ελληνικά media δεν είναι το σκουπιδοτοπίο που τόσα χρόνια χτίζουν, αλλά η πλήρης έλλειψη συνείδησης ως προς το λειτούργημα του δημοσιο-γράφου. Μα δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα πει είδηση?
[...] Χτες, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007, επέστρεψε στην Ελλάδα ο Στήβεν (Σταύρος) Λάλας. Ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός υπήκοος πέρασε τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του στα σωφρωνιστικά ιδρύματα των Η.Π.Α., συν άλλα 2 επιτήρησης, πληρώνοντας την ανευθυνότητα των ελληνικών κυβερνήσεων της ταραχώδους περιόδου πέριξ του 1993. Ο λόγος που τον οδήγησε στη φυλακή ήταν το γεγονός ότι ενόσω διατελούσε πρωτοκλασάτο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, "πιάστηκε" επ' αυτοφόρω από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης της πρεσβείας να υποκλέπτει έγγραφα top secret που αφορούσαν στην εξοπλιστική διάρθρωση της υπερδύναμης στο βαλκανικό χώρο. Ο Στήβεν Λάλας έπεσε θύμα των τότε διαπραγματευτικών (αν)-ικανοτήτων των διαδοχικών κυβερνήσεων Μητσοτάκη- Παπανδρέου που χρησιμοποίησαν τα εν λόγω στοιχεία ως μέσο άσκησης πιέσεων στην αμερικανική κυβέρνηση.






Πιο συγκεκριμένα, η Βιργινία Τσουδερού (ειρωνεία το όνομα αυτής, αφού στις ομώνυμες φυλακές εξέτισε ο Στηβ) χρησιμοποίησε σε επαφή της με τον αμερικανό ομόλογό της κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα Σκόπια, τις οποίες δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε θέση να γνωρίζει. Γκάφα? Στημένη παγίδα από την εσωτερική αντιπολίτευση του Μητσοτάκη? Ενέδρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.? Κανείς δε μας δίνει απαντήσεις. Τελοσπάντων, τα Αμερικανάκια συνειδητοποιώντας πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος διαρροής, κατασκόπευσαν τους υπαλλήλους της πρεσβείας και σύντομα έπεσαν στα ίχνη του Στήβεν Λάλα. Ο καϋμένος ο Σταύρος, δουλεύοντας, όπως αργότερα ομολόγησε, για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δε φανταζόταν το μέλλον που του επεφύλασσε η μοίρα. Με τίποτα δε δε φανταζόταν πως όλοι θα του γύριζαν την πλάτη. Με τα πολλά, οι Αμερικάνοι "καλούν" τον Στηβεν Λάλα σε ένα συνέδριο περί τρομοκρατίας με όλα τα comfort τζαμπέ και μόλις εκείνος πατά το πόδι του στις Η.Π.Α. τον περιμένουν οι μαντραχαλάδες του F.B.I. και τον μπαγλαρώνουν. Με συνοπτικές διαδικασίες ακολουθεί μια δίκη-παρωδία στην πολιτεία Virginia, όπου ο Λάλας δεν είχε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και καταδικάζεται επιοικώς σε 14 χρόνια φυλάκισης και 5 χρόνια επιτήρησης. Ο Σταύρος μας τότε είχε ένα μικρό γιο, τον οποίο λόγω των αυστηρών συνθηκών κράτησής του, δε μπόρεσε να δει μέχρι χτες, 14 χρόνια και μετά (αυτό ήταν και το μόνο video που έπαιξε στα μεσημεριανά). Κατά τα άλλα, ο περήφανος αυτός Έλληνας, ακόμα και 14 χρόνια μετά δεν τόλμησε να σχολιάσει την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στο ζήτημά του. Αυτός ο ήρωας ως γνήσιος πατριώτης δε θέλησε να εκμεταλλευτεί το "ζουμί" της υπόθεσής του και να προκαλέσει ένα μικρό πανικό απευθύνοντας μόνο ένα απλό γιατί?



Καλά φαντάζομαι πως ο άνθρωπος θα έφριξε. Σου λέει Καραμναλής με έμπασε στο κόλπο, Μητσοτάκης με έβαλε να φάω τα σκατά, Μπακογιάννη με φέρνει πίσω (ας είναι καλά δηλαδή ο Παπαληγούρας που εδώ και ένα χρόνο και το ζαλίζει το θέμα με τον ομόλογό του Γενικό Εισαγγελέα των Η.Π.Α. κο Γκονζάλες να εκδοθεί επιτέλους στην Ελλάδα και να εκτίσει εδώ τα έτη επιτήρησής του). Μετά σου λέει, Καρμανλής τότε, Καραμανλής και τώρα. Παπανδρέου δε με στήριξε στη δίκη τότε, Παπανδρέου και τώρα. Τι να πει ο άνθρωπος? Το κεφάλι του να φάει? Μια φορά είδε τι του έκαναν, του φτάνει. Τώρα ας χαρεί τα καμάρια του, το αίμα του, τα παιδιά του που τα στερήθηκε τόσα χρόνια.



Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην τραγικότητα του Έλληνα μαλάκα. Κάποιoς, λοιπόν, εξυπνάκιας δημιούργησε ένα blog εν ονόματι http://www.stevenlalas.com/ και ισχυριζόμενος ότι είναι ο Στήβεν Λάλας καλούσε τους αναγνώστες να καταθέτουν χρήματα σε κάποιον λογαριασμό τραπέζης. Από τα σχόλια και μόνο των αναγνωτών μπορείτε να καταλάβετε ότι επρόκειτο για μεγάλη μόντα και τρελή μούφα. Την ελληνική μικρότητα μπορείτε να τη θαυμάσετε εδώ. Γιατί να μη μπορεί ο Έλληνας να γίνει και πάλι πατριώτης? Γιατί να έχει κυριαρχήσει μέσα μας το πνεύμα του λαμόγιου? Μπράβο anyway στο δικό μας Σταύρο για τη σεμνότητα που τράβηξε το δικό του σταυρό για λογαριασμό όλων μας τόσα χρόνια. Εύχομαι τα καλύτερα...





6 χρόνια πριν στο MEGA:





"Άμα πιάστηκα δεν με γνώριζαν. Δηλαδή είπαν πως δεν με ξέρουν και αυτό μου κακοφάνηκε πάρα πολύ. Πρέπει ο ένας να βοηθά τον άλλο. Ζήτω η Ελλάς, φίλε. Ζήτω η πατρίδα"

Μια ενδιαφέρουσα σελίδα για further reading πάνω στη ζωή και τη δράση του δικού μας James Bond εδω



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο