Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Παπανδρέου: Ή στηρίζετε, ή... ψηφίζετε!

απο Pyles.tv

Το παραπάνω δίλημμα-μήνυμα-απειλή ετοιμάζεται να "ρίξει στο τραπέζι" ο πρωθυπουργός, εν όψει των νέων σκληρών έκτακτων(;) μέτρων που θα παρουσιάσει στις 15 Μαΐου.




Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου καταφεύγει στον "μπαμπούλα" των εκλογών. Άλλοτε με αποδέκτη τους έλληνες πολίτες, άλλοτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τώρα τους "δικούς" του, η φράση "ή με στηρίζετε ή πάω σε εκλογές", θυμίζει έντονα πια το "αν δεν φας όλο σου το φαϊ, θα έρθει ο δράκος να σε πάρει"!



Αυτή τη φορά βέβαια, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα (που τα βαφτίσανε "έκτακτα" γιατί -λέει- δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα), συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ, αναμένεται να ξεπεράσουν και την πιο απαισιόδοξη φαντασία!



Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι απαιτεί την πλήρη αποδοχή τους, καθώς και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, για να συνεχίσει.



Αν δει ότι αυτό δεν συμβαίνει, τότε έχει δύο επιλογές:



1. Να διακινδυνεύσει να τον "ρίξουν από μέσα", στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου 2013-2015, που θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου



2. Να προλάβει το "κακό", πηγαίνοντας σε πρόωρες κάλπες, με πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής τις 19 ή 26 Ιουνίου.



Δεν λείπουν μάλιστα κι εκείνοι που αποδίδουν σε αυτήν την σκέψη του πρωθυπουργού την πρωτόγνωρα πρόωρη έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων (που φέτος ξεκινούν 12 Μαϊου και θα έχουν ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου).



Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά είναι σαφές ότι βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της θητείας του ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ: από τη μια είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές και τις αποφεύγει με κάθε δυνατό τρόπο. Από την άλλη, είναι ξακάθαρο ότι δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων, δεδομένου ότι τα μέτρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 15 Μαϊου, θα είναι δυσβάσταχτα.



"Ή στηρίζετε ή ...ψηφίζετε", λοιπόν το σύνθημά του και μένει να δούμε αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα "σηκώσουν το γάντι" ή θα "κατεβάσουν το κεφάλι".



Όσο για εμάς, τους έλληνες πολίτες, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουμε για μία ακόμη φορά απλοί θεατές σε "όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς"!



Μέχρι πότε;;;;;



Κώστας Χαρδαβέλλας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο