απο ΤΟΞΟΤΗΣ:
Μπορεί να διαδίδονται πολλά γύρω από το e-coli και να συνδέεται με "πανδημίες" και "τεχνητά κατασκευασμένα βακτήρια" ωστόσο το πιο μεγάλο όπλο που έκρυψαν μέσα σε αυτή τη νέα προπαγάνδα είναι ο ΦΟΒΟΣ για τις ασθένειες γενικά και απέναντι στα ωφέλιμα λαχανικά ειδικά! Όπως θα δούμε στο αμέσως επόμενα άρθρα του ειδικού βιολόγου Στέφαν Λάνκα δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ πραγματικός κίνδυνος από το βακτήριο! Αντίθετα θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου μακριά από τα πραγματικά προβλήματα όπως αυτό της οικονομικής πανωλεθρίας και πτώχευσης στην ΕΕ...
Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή
Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Natural News, και πιο συγκεκριμένα του Mike Adams, το "διαβόητο" πλέον e-coli φέρει σειρά ενδείξεων που φανερώνουν πως πρόκειται για ανθεκτικό τεχνητά δημιουργημένο βακτήριο... καθώς μοιάζει να αντιστέκεται σε σειρά αντιβιοτικών
• πενικιλίνες
• τετρακυκλίνη
• ναλιδιξικό οξύ
• τριμεθοπρίμη-sulfamethoxazol
• κεφαλοσπορίνες
• αμοξυκιλλίνη / κλαβουλανικό οξύ
• πιπερακιλλίνη-sulbactam
• πιπερακιλλίνη-ταζομπακτάμης
(το πλήρες άρθρο σε ελληνική απόδοση εδώ: http://originalmakedon.blogspot.com/2011/06/ecoli.html#ixzz1Ors0hM4U)
Μολονότι τα παραπάνω μοιάζουν αληθή στο ίδιο κείμενο κάνει αναφορά και στο "γιατί ενοχοποίησαν την Ισπανία" λέγοντας πως η χώρα αντιστάθηκε στα μεταλλαγμένα κάτι που από όσο γνωρίζω δεν ισχύει -τουναντίον η Ισπανία θεωρούνταν επί χρώνια το προπύργιο των μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρώπη...:
Χαρακτηριστικά κείμενο της greenpeace international από το 2003 αναφέρει πως είναι η μόνη χώρα που τα επέτρεπε αν και σε περιορισμένες εκτάσεις από το 1998...
The maize in Spain: an uncontrolled experiment
Feature story - August 26, 2003
Spain is the only country in the European Union that tolerates the release of genetically engineered (GM) crops on a commercial scale. Though only cultivated on relatively small areas, the potential impact of Syngenta's GE maize on environment, agriculture and health and the total lack of information and precaution are of serious concern.
Την ίδια κατηγορία για την Ισπανία διαβάζουμε και εδώ από τους "Φίλους της Γης" και την Greenpeace...
http://www.rense.com/general40/GMcropsfailing.htm
"A new study published today by Friends of the Earth and Greenpeace demonstrates that the growing of GM crops in Spain is causing contamination of organic crops, producing low yields and its benefits are grossly overstated. The report is also highly critical of the Spanish Government for failing to properly control or monitor the situation. [1]
Spain is the only country in the European Union where GM crops are grown at a commercial scale: since 1998, an estimated 25,000 hectares are planted each year with a genetically modified corn variety (called Bt176) sold by the Swiss biotech company Syngenta. The corn has been engineered to resist the European Corn Borer, a potentially harmful insect for maize.
The cultivation of GM corn in Spain is taking place without any official evaluation (although prescribed by Spanish law). However, there is now information - made available through a few independent studies- that shows that the GM plantings pose serious economic and environmental problems:
(...)
* The first cases of organic crops contaminated by GMOs have been discovered in the northern region of Navarra by the Council of Organic Farming in Navarra (CPAEN, a public organic certifying body). Consequently the organic certificate was withdrawn and farmers suffered losses because their product could not be labelled organic anymore for marketing purposes.
(...)
Co-author Juan-Felipe Carrasco of Greenpeace Spain said: "Spain has become a big experimental field, where GM crops have been cul ivated for the last 5 years without any agronomic advantage compared to conventional varieties and where no measures have been adopted to prevent their negative impacts. The Spanish example illustrates what could happen on all European farmlands if the EU Commission allows contamination thresholds in conventional seeds and if biotech companies are not held liable for their contamination of conventional and organic fields."
Ακόμη
;Άλλο κείμενο της greenpeace από το 2006 σχετικά με το μεταλλαγμένο καλαμπόκι αναφέρει:
" SOS Γενετική επιμόλυνση στην Ισπανία-Παράδειγμα προς αποφυγή για τη Ευρώπη
Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στην Ισπανία έχουν επιφέρει τεράστια γενετική επιμόλυνση, έχουν ήδη μειώσει το εισόδημα των αγροτών και πρέπει να απαγορευθούν αμέσως. Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει νέα έκθεση της Greenpeace που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο σε συνέντευξη τύπου στη Βιέννη με τίτλο "Η Συνύπαρξη είναι Αδύνατη" (1) με αφορμή
το συνέδριο που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αυστριακή Προεδρία (4 Απριλίου 2006) για το ζήτημα της συνύπαρξης μεταλλαγμένων, συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών(2).
Η έκθεση καταδεικνύει ότι στην Ισπανία, τη μόνη χώρα στην Ε.Ε. που καλλιεργεί μεταλλαγμένο καλαμπόκι σε μεγάλη κλίμακα, τα μεταλλαγμένα υποβαθμίζουν την αγροτική βιοποικιλότητα και υπονομεύουν το δικαίωμα των καταναλωτών στην επιλογή.
"Η αποδοχή των μεταλλαγμένων στην Ισπανία σε συνδυασμό με μια σειρά διοικητικών παραλείψεων, αδιαφάνειας, παράνομων εισαγωγών σπόρων, απουσίας συστημάτων ελέγχων και παρακολούθησης, οδήγησαν σε εκτεταμένα περιστατικά επιμολύνσεων. Τα στοιχεία που έρχονται σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! Η συνύπαρξη μεταλλαγμένων και μη μεταλλαγμένων καλλιεργειών είναι αδύνατη. Το πάθημα των Ισπανών αγροτών πρέπει να
μας γίνει μάθημα" δήλωσε η Μυρτώ Πισπίνη, από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace."
Το 2007 διαβάζουμε επίσης πως:
Ε.Ε. : Κατά 77% αυξήθηκαν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες
"Παρά τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους (μεταλλαγμένους) οργανισμούς, οι εκτάσεις με καλλιέργειες μεταλλαγμένων φυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 77%.
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η EuropaBio, ο συλλογικός φορέας δηλαδή των ευρωπαϊκών εταιριών βιοτεχνολογίας, η συνολική έκταση με καλλιέργειες μεταλλαγμένων καλαμποκιών ξεπέρασε το 1.000.000 στρέμματα.
Τα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια είναι μέχρι στιγμής τα μοναδικά μεταλλαγμένα φυτά που καλλιεργούνται νόμιμα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες εντοπίζονται στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Τσεχία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της EuropaBio η καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού αυξήθηκε στην Ισπανία κατά 40%, στην Γερμανία και Τσεχία κατά 100%, ενώ στην Γαλλία τριπλασιάστηκε.
Παρ΄ όλα αυτά το 1.000.000 στρέμματα εξακολουθεί να αποτελεί σε σύνολο Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας πολύ μικρή έκταση, σε σχέση με τη συνολική γεωργική έκταση που διατίθεται στη φυτική παραγωγή.
Πάντως, οι εταιρίες βιοτεχνολογίας εκφράζουν την ικανοποίησή τους, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται πως μεγάλη μερίδα ευρωπαίων αγροτών ανταποκρίνεται θετικά στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, θεωρώντας τους ασφαλείς για το περιβάλλον και θετικούς στη βελτίωση του εισοδήματός τους.
31/10/2007
Σχετικές αναφορές είχαμε και από το Βήμα...
Τι συμβαίνει με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα
Ο εμπορικός πόλεμος για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής
...Άρα... μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει όσων αφορά την ενοχοποίηση... Ο έλεγχος της τροφής και ειδικά τα μεταλλαγμένα ΕΙΝΑΙ ένα καυτό ζήτημα, αλλά σίγουρα δεν είναι ΜΟΝΟ η Ισπανία και η Γερμανία στο παιχνίδι...
Γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά ποιοί βρίσκονται πίσω από τις εν λόγω "παγκόσμιες οικολογικές οργανώσεις" (δείτε παλαιότερες αναφορές στις ετικέτες) ωστόσο μοιάζει οξύμωρο από τη μία η Ισπανία να κατηγορείται πως από το 1998 αποτελεί έδαφος καλλιέργειας γενετικά μεταλλαγμένων, αλλά και χώρα από όπου μπαίνουν μεταλλαγμένα προϊόντα στο έδαφος της ΕΕ... και από την άλλη να παρουσιάζεται σήμερα ως αιτία για την ενοχοποίηση της η αντίσταση της στα μεταλλαγμένα...
Από την άλλη όταν οι περισσότεροι σήμερα στρέφονται στην δημιουργία και καλλιέργεια μικρών λαχανόκηπων σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην οικονομική λεηλασία... πέρα από τις απαγορεύσεις, που δεν επιφέρουν πάντα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ..., ο φόβος του να καταναλώσει κανείς τα λαχανικά... λειτουργεί πολύ πιο δραστικά....
Ακολουθήστε με στις επόμενες αναρτήσεις που θα αποκαλύψουν άλλες, πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος...
Μπορεί να διαδίδονται πολλά γύρω από το e-coli και να συνδέεται με "πανδημίες" και "τεχνητά κατασκευασμένα βακτήρια" ωστόσο το πιο μεγάλο όπλο που έκρυψαν μέσα σε αυτή τη νέα προπαγάνδα είναι ο ΦΟΒΟΣ για τις ασθένειες γενικά και απέναντι στα ωφέλιμα λαχανικά ειδικά! Όπως θα δούμε στο αμέσως επόμενα άρθρα του ειδικού βιολόγου Στέφαν Λάνκα δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ πραγματικός κίνδυνος από το βακτήριο! Αντίθετα θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου μακριά από τα πραγματικά προβλήματα όπως αυτό της οικονομικής πανωλεθρίας και πτώχευσης στην ΕΕ...
Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή
Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Natural News, και πιο συγκεκριμένα του Mike Adams, το "διαβόητο" πλέον e-coli φέρει σειρά ενδείξεων που φανερώνουν πως πρόκειται για ανθεκτικό τεχνητά δημιουργημένο βακτήριο... καθώς μοιάζει να αντιστέκεται σε σειρά αντιβιοτικών
• πενικιλίνες
• τετρακυκλίνη
• ναλιδιξικό οξύ
• τριμεθοπρίμη-sulfamethoxazol
• κεφαλοσπορίνες
• αμοξυκιλλίνη / κλαβουλανικό οξύ
• πιπερακιλλίνη-sulbactam
• πιπερακιλλίνη-ταζομπακτάμης
(το πλήρες άρθρο σε ελληνική απόδοση εδώ: http://originalmakedon.blogspot.com/2011/06/ecoli.html#ixzz1Ors0hM4U)
Μολονότι τα παραπάνω μοιάζουν αληθή στο ίδιο κείμενο κάνει αναφορά και στο "γιατί ενοχοποίησαν την Ισπανία" λέγοντας πως η χώρα αντιστάθηκε στα μεταλλαγμένα κάτι που από όσο γνωρίζω δεν ισχύει -τουναντίον η Ισπανία θεωρούνταν επί χρώνια το προπύργιο των μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρώπη...:
Χαρακτηριστικά κείμενο της greenpeace international από το 2003 αναφέρει πως είναι η μόνη χώρα που τα επέτρεπε αν και σε περιορισμένες εκτάσεις από το 1998...
The maize in Spain: an uncontrolled experiment
Feature story - August 26, 2003
Spain is the only country in the European Union that tolerates the release of genetically engineered (GM) crops on a commercial scale. Though only cultivated on relatively small areas, the potential impact of Syngenta's GE maize on environment, agriculture and health and the total lack of information and precaution are of serious concern.
Την ίδια κατηγορία για την Ισπανία διαβάζουμε και εδώ από τους "Φίλους της Γης" και την Greenpeace...
http://www.rense.com/general40/GMcropsfailing.htm
"A new study published today by Friends of the Earth and Greenpeace demonstrates that the growing of GM crops in Spain is causing contamination of organic crops, producing low yields and its benefits are grossly overstated. The report is also highly critical of the Spanish Government for failing to properly control or monitor the situation. [1]
Spain is the only country in the European Union where GM crops are grown at a commercial scale: since 1998, an estimated 25,000 hectares are planted each year with a genetically modified corn variety (called Bt176) sold by the Swiss biotech company Syngenta. The corn has been engineered to resist the European Corn Borer, a potentially harmful insect for maize.
The cultivation of GM corn in Spain is taking place without any official evaluation (although prescribed by Spanish law). However, there is now information - made available through a few independent studies- that shows that the GM plantings pose serious economic and environmental problems:
(...)
* The first cases of organic crops contaminated by GMOs have been discovered in the northern region of Navarra by the Council of Organic Farming in Navarra (CPAEN, a public organic certifying body). Consequently the organic certificate was withdrawn and farmers suffered losses because their product could not be labelled organic anymore for marketing purposes.
(...)
Co-author Juan-Felipe Carrasco of Greenpeace Spain said: "Spain has become a big experimental field, where GM crops have been cul ivated for the last 5 years without any agronomic advantage compared to conventional varieties and where no measures have been adopted to prevent their negative impacts. The Spanish example illustrates what could happen on all European farmlands if the EU Commission allows contamination thresholds in conventional seeds and if biotech companies are not held liable for their contamination of conventional and organic fields."
Ακόμη
;Άλλο κείμενο της greenpeace από το 2006 σχετικά με το μεταλλαγμένο καλαμπόκι αναφέρει:
" SOS Γενετική επιμόλυνση στην Ισπανία-Παράδειγμα προς αποφυγή για τη Ευρώπη
Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στην Ισπανία έχουν επιφέρει τεράστια γενετική επιμόλυνση, έχουν ήδη μειώσει το εισόδημα των αγροτών και πρέπει να απαγορευθούν αμέσως. Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει νέα έκθεση της Greenpeace που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο σε συνέντευξη τύπου στη Βιέννη με τίτλο "Η Συνύπαρξη είναι Αδύνατη" (1) με αφορμή
το συνέδριο που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αυστριακή Προεδρία (4 Απριλίου 2006) για το ζήτημα της συνύπαρξης μεταλλαγμένων, συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών(2).
Η έκθεση καταδεικνύει ότι στην Ισπανία, τη μόνη χώρα στην Ε.Ε. που καλλιεργεί μεταλλαγμένο καλαμπόκι σε μεγάλη κλίμακα, τα μεταλλαγμένα υποβαθμίζουν την αγροτική βιοποικιλότητα και υπονομεύουν το δικαίωμα των καταναλωτών στην επιλογή.
"Η αποδοχή των μεταλλαγμένων στην Ισπανία σε συνδυασμό με μια σειρά διοικητικών παραλείψεων, αδιαφάνειας, παράνομων εισαγωγών σπόρων, απουσίας συστημάτων ελέγχων και παρακολούθησης, οδήγησαν σε εκτεταμένα περιστατικά επιμολύνσεων. Τα στοιχεία που έρχονται σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! Η συνύπαρξη μεταλλαγμένων και μη μεταλλαγμένων καλλιεργειών είναι αδύνατη. Το πάθημα των Ισπανών αγροτών πρέπει να
μας γίνει μάθημα" δήλωσε η Μυρτώ Πισπίνη, από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace."
Το 2007 διαβάζουμε επίσης πως:
Ε.Ε. : Κατά 77% αυξήθηκαν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες
"Παρά τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους (μεταλλαγμένους) οργανισμούς, οι εκτάσεις με καλλιέργειες μεταλλαγμένων φυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 77%.
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η EuropaBio, ο συλλογικός φορέας δηλαδή των ευρωπαϊκών εταιριών βιοτεχνολογίας, η συνολική έκταση με καλλιέργειες μεταλλαγμένων καλαμποκιών ξεπέρασε το 1.000.000 στρέμματα.
Τα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια είναι μέχρι στιγμής τα μοναδικά μεταλλαγμένα φυτά που καλλιεργούνται νόμιμα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες εντοπίζονται στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Τσεχία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της EuropaBio η καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού αυξήθηκε στην Ισπανία κατά 40%, στην Γερμανία και Τσεχία κατά 100%, ενώ στην Γαλλία τριπλασιάστηκε.
Παρ΄ όλα αυτά το 1.000.000 στρέμματα εξακολουθεί να αποτελεί σε σύνολο Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας πολύ μικρή έκταση, σε σχέση με τη συνολική γεωργική έκταση που διατίθεται στη φυτική παραγωγή.
Πάντως, οι εταιρίες βιοτεχνολογίας εκφράζουν την ικανοποίησή τους, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται πως μεγάλη μερίδα ευρωπαίων αγροτών ανταποκρίνεται θετικά στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, θεωρώντας τους ασφαλείς για το περιβάλλον και θετικούς στη βελτίωση του εισοδήματός τους.
31/10/2007
Σχετικές αναφορές είχαμε και από το Βήμα...
Τι συμβαίνει με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα
Ο εμπορικός πόλεμος για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής
...Άρα... μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει όσων αφορά την ενοχοποίηση... Ο έλεγχος της τροφής και ειδικά τα μεταλλαγμένα ΕΙΝΑΙ ένα καυτό ζήτημα, αλλά σίγουρα δεν είναι ΜΟΝΟ η Ισπανία και η Γερμανία στο παιχνίδι...
Γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά ποιοί βρίσκονται πίσω από τις εν λόγω "παγκόσμιες οικολογικές οργανώσεις" (δείτε παλαιότερες αναφορές στις ετικέτες) ωστόσο μοιάζει οξύμωρο από τη μία η Ισπανία να κατηγορείται πως από το 1998 αποτελεί έδαφος καλλιέργειας γενετικά μεταλλαγμένων, αλλά και χώρα από όπου μπαίνουν μεταλλαγμένα προϊόντα στο έδαφος της ΕΕ... και από την άλλη να παρουσιάζεται σήμερα ως αιτία για την ενοχοποίηση της η αντίσταση της στα μεταλλαγμένα...
Από την άλλη όταν οι περισσότεροι σήμερα στρέφονται στην δημιουργία και καλλιέργεια μικρών λαχανόκηπων σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην οικονομική λεηλασία... πέρα από τις απαγορεύσεις, που δεν επιφέρουν πάντα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ..., ο φόβος του να καταναλώσει κανείς τα λαχανικά... λειτουργεί πολύ πιο δραστικά....
Ακολουθήστε με στις επόμενες αναρτήσεις που θα αποκαλύψουν άλλες, πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!
Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.