Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πρόεδρος Σκοπίων: Περιμένουμε το 2012 η Ελλάδα να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές λανθασμένες θέσεις

Ο Σκοπιανός πρόεδρος, Γκεόργκι Ίβανοφ, δεξιώθηκε στο Μοναστήρι, το διπλωματικό σώμα της χώρας, πρώτη φορά έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, ανακοινώνοντας και τις προτεραιότητες του κράτους για το νέο έτος, γράφει η σκοπιανή ‘Πρες 24’. Αφού επεσήμανε τις επιτυχίες της σκοπιανής διπλωματίας κατά το 2011 τόνισε τα εξής:



«Περιμένω ότι το 2012, θα είναι η χρονιά που θα υπάρξει αλλαγή στο status quo, όσον αφορά την ένταξή της χώρας. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι οριστική και δεσμευτική. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στη συμβουλευτική διαδικασία ( η απόφαση του δικαστηρίου),γιατί θα υποτιμηθεί, θα αποδυναμωθεί και θα υπάρξει υπονόμευση της διεθνούς τάξης. Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου και η Ενδιάμεση Συμφωνία, είναι μια ευκαιρία, τόσο για το γείτονά μας, όσο για εμάς αλλά και για όλη την περιοχή», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

«Αναμένουμε»,πρόσθεσε, «από το νότιο γείτονά μας, να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές λανθασμένες θέσεις και πέρα από την πρόσκαιρη συμπεριφορά του, να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της χώρας μας στις ευρωατλαντικές δομές».

Σύμφωνα με τον Ίβανοφ, το 2012, η FYROM θα είναι προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, που είναι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, καθώς και η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου, με την ενίσχυση της καλής γειτονίας και τη δυναμική πρωτοβουλία στον τομέα της περιφερειακής συνεργασίας.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο