Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Διευθυντής ΔΝΤ: Εφαρμόστε επιτέλους το Μνημόνιο!

Ο José Viñals του ΔΝΤ μιλώντας στον Θάνο Δημάδη
Σαφές και αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα αποφάσισε να στείλει μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Διευθυντής Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ, José Viñals ενόψει των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και τον ανταποκριτή Θάνο Δημάδη, το ανώτατο στέλεχος του Ταμείου, και καθημερινός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, δηλώνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει άμεσα τις επιδόσεις της στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών». «Αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτες για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμων προοπτικών ανάπτυξης για το μέλλον» τονίζει με έμφαση. Προσθέτει ότι «όταν αποφασίζεις να υπαχθείς σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (σ.σ.: όπως αυτό που υλοποιείται στην Ελλάδα) δεν έχεις παρά να το εφαρμόσεις». «Ε, τότε κάντε το. Εφαρμόστε το επιτέλους!» προτρέπει ο κ. Vigals τις ελληνικές αρχές.

Ο κ. José Viñals χαρακτηρίζει την εφαρμογή του προγράμματος PSI (το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους) ως απαράβατη προϋπόθεση για να διασωθεί η Ελλάδα καθιστώντας το δημόσιο χρέος της βιώσιμο. «Το PSI, η επίσημη χρηματοδότηση των αναγκών της ελληνικής οικονομίας από τους Ευρωπαίους, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καθώς επίσης και η ολοκληρωμένη εφαρμογή ενός προγράμματος εσωτερικής δημοσιονομικής προσαρμογής είναι τα τρία κομμάτια που πρέπει να λειτουργήσουν μαζί στην περίπτωση της Ελλάδας». Στο ερώτημα του Θάνου Δημάδη αν το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να στηρίξει την Ελλάδα με ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο κ. Vigals επιλέγει να πάρει αποστάσεις αποφεύγοντας να απαντήσει με απόλυτα καταφατικό τρόπο. «Είναι στις προθέσεις μας- λεει χαρακτηριστικά- να το σκεφτούμε και να το συζητήσουμε με τις Ευρωπαϊκές αρχές. Θα πρέπει πρώτα όμως να δούμε πώς θα καταλήξει το PSI πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το νέο πρόγραμμα» δηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο