Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Οι μετανάστες της Υπατίας πάνε στο υπ. Εσωτερικών

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που οι μετανάστες της Νομικής άφηναν το κτίριο στη Σόλωνος για να μεταφερθούν σε αυτό της Υπατίας, στην Πατησίων.
Σήμερα, κάποιοι, ελάχιστοι στον αριθμό, μαζί με εκπροσώπους φόρουμ μεταναστών που τους υποστηρίζουν, βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας και ζητούσαν συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου.
Κι αυτό γιατί ισχυρίζονται ότι δεν τους ανανεώνονται οι άδειες εργασίας και χωρίς αυτές, όπως συνεχίζουν, δεν θα έχουν άδειες παραμονής. Αυτή την ώρα, πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει κάποιος κεντρικός δρόμος.

Για την ιστορία πάντως, πέρυσι ακριβώς την ίδια μέρα, η νύχτα ήταν μεγάλη. Οι διαπραγματεύσεις, εκεί που όλα έδειχναν ότι κατέληγαν σε λύση, έβρισκαν αδιέξοδο. Ακολουθούσαν συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου της Πατησίων με μέλη της κυβέρνησης για επίλυση του ζητήματος. Οι μετανάστες μάζευαν και ξεμάζευαν τα πράγματά τους. Η οριστική λύση ήρθε στις 3.30 τα ξημερώματα με τους μετανάστες να κάνουν πορεία, την οποία παρακολουθούσε διακριτικά η Αστυνομία.





newsbeast

απο αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο