Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω…


Το συγκεκριμένο ρεφρενάκι από το γνωστό τραγούδι του Φίλιππου Νικολάου κοντεύει να γίνει ο εθνικός ύμνος των δοκιμαζόμενων Ελλήνων που στενάζουν κάτω από τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα της τρόικας (εσωτερικού κι εξωτερικού). Ο ελληνικός λαός έχει μείνει άναυδος από την λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει οι ντόπιοι και οι διεθνείς τοκογλύφοι σε σημείο που οι περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Το χειρότερο είναι πως το βαρέλι φαίνεται να μην έχει πάτο και το οικονομικό επιτελείο ζητά συνεχώς νέα μέτρα από τους νεόπτωχους Έλληνες, λες και θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξαφάνιση.


Από την άλλη, πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε την λίστα με τους μεγαλοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου. Σε αυτήν περιλαμβάνονται 4.151 ονόματα εκ των οποίων οι 30 χρωστούν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι οφείλουν από 1 έως 50 εκατ. ευρώ. Οι 15 πρώτοι οφείλουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Άλλοι 15 έχουν οφειλές από 50 ως 100 εκατομμύρια ευρώ, που αθροίζονται σε 916 εκατομμύρια ευρώ.

Χρέη 25-50 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζουν 64 υπόχρεοι και η συνολική οφειλή ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στα 10 έως 25 εκατομμύρια χρεών εντοπίζονται 182 μεγαλοφειλέτες με σύνολο οφειλής σχεδόν 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα χρωστούν οι κακοπληρωτές που οφείλουν από 1 ως 10 εκατομμύρια ευρώ, καθώς είναι 1.467 και τα χρέη τους αθροιστικά αγγίζουν τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μεγαλύτερη ομάδα είναι αυτή που χρωστούν από 150.000 ευρώ ως 1 εκατομμύριο ευρώ και είναι συνολικά 2.408 υπόχρεοι με την συνολική οφειλή να αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Όποιος θέλει πραγματικά να «χαζέψει», ας ρίξει μια ματιά εδώ: (http://www.gsis.gr/debtors/fp.html).

Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Γιατί το κράτος δεν εισπράττει πρώτα από αυτούς και μετά – αν χρειαστεί- ας κόψει μισθούς και συντάξεις. Έτσι κι αλλιώς οι μειώσεις αυτές το μόνο που κάνουν είναι να συνεισφέρουν στην αδρανοποίηση της ελληνικής οικονομίας και να βουλιάζουμε όλοι μαζί.

Το εντυπωσιακό με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου πέραν από το γεγονός ότι αν γίνει επιτέλους η είσπραξη, θα πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι αλλοδαποί! Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα, αλλά αν κάνετε τον κόπο κι ανοίξετε το αρχείο θα διαπιστώσετε πολλά ξένα ονόματα. Δυστυχώς, το κράτος έχει γίνει κι επίσημα… Μπάστε σκύλοι αλέστε!



Θοδωρής Ζούμπος

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο