Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Στρατός» με σχέδιο έκαψε το ΟΑΚΑ

«Μιλάμε για στρατούς νέων παιδιών που δεν έχουν άλλο πράγμα στο μυαλό τους από το να πάνε στο γήπεδο και να τα κάνουν μπάχαλο», λέει στα «ΝΕΑ» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης. Τα ευρήματα μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ μαρτυρούν την πολύ καλή οργάνωση που είχαν οι χούλιγκαν, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διαθέτουν οπλοστάσιο δίπλα στον χώρο των επεισοδίων.
Εξω από μια θύρα οι αστυνομικοί εντόπισαν 50 λίτρα βενζίνης μέσα σε τρία πλαστικά δοχεία, τρεις βόμβες μολότοφ τύπου κόμπρα, δεκαπέντε βεγγαλικά και κροτίδες, καθώς και ένα σφυρί.
Ολα ξεκίνησαν δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να δέχονται τις πρώτες συντονισμένες επιθέσεις από χούλιγκαν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά από θύρες, όπου συνήθως εισέρχονται οργανωμένοι φίλαθλοι του Τριφυλλιού, αποδείχτηκαν ολιγάριθμες για να αντιμετωπίσουν τις συντονισμένες επιθέσεις. Σε πολλά σημεία ο αστυνομικός κλοιός έσπασε από την κακή παράταξη των δυνάμεων και αρκετοί οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στο ΟΑΚΑ χωρίς να υποβληθούν σε έλεγχο.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκαν τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην αίθουσα επιχειρήσεων περιγράφουν «χτυπήματα-αστραπή» που δέχονταν οι ομάδες των αστυνομικών σε άλλα σημεία του γηπέδου, τα οποία αποδείχτηκαν κινήσεις αντιπερισπασμού. «Χτυπούσαν σε μια θύρα, πήγαιναν δυνάμεις να ενισχύσουν εκείνο το σημείο και ξαφνικά μια μεγάλη ομάδα έκανε επίθεση στο σημείο από όπου είχαν μετακινηθεί οι δυνάμεις μας», περιγράφει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΒΕΝΤΕΤΑ
Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά το τέλος του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, μέλη του συνδέσμου του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατήγγειλαν πως δέχτηκαν την αναίτια επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της Θ. 13 που ζητούσε από τα μέλη της να μην απαντήσουν στις προκλήσεις, όπως τις χαρακτήριζε, της Αστυνομίας, οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκάλεσαν καταστροφές μέσα στα γραφεία του συνδέσμου. «Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, δεν παίρνει θέση κανενός παρά μόνο την εφαρμογή του νόμου. Δεχτήκαμε καταγγελίες, αλλά είχαμε και αντίληψη ότι γίνονταν κάποια πράγματα εκτός νόμου εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν έχει αυτό χαρακτήρα κατά των οπαδών του Παναθηναϊκού», απάντησε ο κ. Κοκκαλάκης.
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
Υπεύθυνη για τον έλεγχο των εισιτηρίων είναι η γηπεδούχος ομάδα που σε κάθε αγώνα απασχολεί ομάδα σεκιούριτι για τον λόγο αυτό. Η ιδιωτική ασφάλεια είναι μπροστά στην είσοδο και ελέγχει τον κόσμο, ενώ έχει και την ευθύνη προστασίας στις εξέδρες του γηπέδου αλλά και στη φυσούνα. Η Αστυνομία προφυλάσσει τον περιβάλλοντα χώρο πριν από τον αγώνα και έχει την ευθύνη του σωματικού ελέγχου των οπαδών, ενώ αργότερα μπαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν χρειάζεται (σε αγώνες Champions ή Europa League κάτι τέτοιο δεν γίνεται).
Δημοσιοποίηση φωτογραφιώνΝα προχωρήσουν γρήγορα οι έρευνες και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη ζήτησε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα κρούσματα βίας με αφορμή τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης – σύμφωνα με πληροφορίες- προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών των ασχημονούντων.
Ποινική δίωξη για κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος τρεις απο τους 23 συλληφθέντες για τα επεισόδια το ΟΑΚΑ.17 διώκονται για πλημμέλημα, ενώ τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

PolisPress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο