Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Καταγγελία εκπρ. κατοίκων του Δ. Σταγείρων Χαλκιδικής στο "Marconi Radio 96,1



Μαρτυρία ΣΟΚ κατοίκου Χαλκιδικής: «Ήρθαν 400 εργαζόμενοι του Μπόμπολα με λεωφορεία για να μας δείρουν»



Αγριες συμπλοκές σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και μελών της Επιτροπής Αγώνα Βορειοανατολικής Χαλκιδικής κατά του Χρυσού που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων, καθώς όπως λένε επηρεάζει σοβαρά το περιβάλλον της περιοχής.



Χθες, ομάδα αρχαιολόγων δοκίμασε να ξεκινήσει εργασίες αρχαιολογικών τομών αλλά περίπου 40 μέλη της Επιτροπής Αγώνα βρέθηκαν από τις 7 το πρωί στο φυλάκιο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός κλείνοντας τον δρόμο προς το εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές. Παράλληλα τις μεσημεριανές ώρες άρχισαν να κατευθύνονται και εργαζόμενοι της εταιρείας προς την περιοχή. Και ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το δρόμο που οδηγούσε στις «Σκουριές» στη θέση «Χοντρό Δέντρο» μεταξύ Παλαιοχωρίου-Μεγάλης Παναγίας, περίπου 400 εργαζόμενοι «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και ανέβηκαν στο βουνό, απέναντι από τους κατοίκους. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας επιτέθηκαν στους κατοίκους που προστάτευαν το βουνό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι κάτοικοι.

ΑΚΟΥΣΤΕ την συγκλονιστή καταγγελία του εκπροσώπου των κατοίκων κ. Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη και από την οποία προκύπτει ότι εργαζόμενοι του Μπόμπολα σάπισαν στο ξύλο και έστειλαν στο νοσοκομείο κατοίκους της Χαλκιδικής...


THOUSANDNEWS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο