Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ!!!

(Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν).Γράφει ο ΦΥΛΑΚΑΣ των ΣΥΝΟΡΩΝ



 
Τώρα οι φωνές και οι ιαχές της αγανάκτησης και του «πολέμου» που κήρυξαν οι Εβρίτες κατά της ...
μετατροπής της σχολής Αστυφυλάκων του Διδυμότειχου σταμάτησαν – έστω και προσωρινά- πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με πρακτικούς τρόπους και όχι με λογικές εκτόνωσης της ψυχολογίας του όχλου (συγκεντρώσεις, ταξίδια στην Αθήνα κλπ), που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για να καλύψουν την ανικανότητά τους.
Η πληροφορία δεν σηκώνει αμφισβήτηση: Επόμενο κέντρο λαθρομεταναστών θα είναι η Σχολή του Διδυμοτείχου!!! Η απόφαση έχει ληφθεί και είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων να γίνει η μεταφορά λαθρομεταναστών στο Διδυμότειχο.
Ήδη στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, κρατούνται σήμερα 812 μετανάστες και στην Ξάνθη 480!
Η μοναδική περίπτωση που η Σχολή Διδυμοτείχου δεν θα μετατραπεί σε κέντρο λαθρομεταναστών, είναι να φιλοξενήσει τους περίπου 500 Συνοριοφύλακες που ήλθαν στον Βόρειο Έβρο και έφυγαν προς Κομοτηνή γιατί ο χώρος ήταν ακατάλληλος λόγω αποπνικτικής ζέστης και έλλειψης κάποιων στοιχειωδών ανέσεων (πχ κρύο νερό κλπ).
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ που πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα, είναι η τοποθέτηση κάποιων κλιματιστικών στους χώρους αλλά και μικρών ψυγείων για την εξυπηρέτηση των Συνοριοφυλάκων. 
Με αυτή την προϋπόθεση δεν θα μπορεί κανένας να αρνηθεί για να φιλοξενηθεί στη Σχολή Διδυμοτείχου.
Η σχολή θα μπορούσε να φιλοξενήσει και τους Συνοριοφύλακες αλλά και την FRONDEX, χωρίς να χάσει την φυσιογνωμία της και την απαξίωσή της από την μετατροπή σε Στρατόπεδο Λαθρομεταναστών.
Αν δεν γίνει αμέσως κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, ο κίνδυνος είναι ορατός και οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων και φορέων μεγάλες!
Την πρωτοβουλία θα πρέπει να αναλάβει ο δήμος Διδυμοτείχου με τη στήριξη των τοπικών φορέων και την συνδρομή των συνδικαλιστών της Αστυνομίας.
Διότι και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας- που έκαναν τόσο θόρυβο- θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πόσο αλήθεια κοστίζει στο κράτος και στους φορολογούμενους η διαμονή των αστυνομικών στα… ξενοδοχεία και η καθημερινή μεταφορά τους με λεωφορεία από την Κομοτηνή και άλλες περιοχές στο βόρειο Έβρο; Αυτά δεν είναι λεφτά; Πως είναι δυνατόν το κράτος επί δύο μήνες να αντέχει σε αυτά τα έξοδα, την ώρα που η χώρα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;
Η λύση είναι μία. Να γίνει άμεσα μία μελέτη, στη λογική της έκτακτης ανάγκης, για τοποθέτηση κλιματιστικών και ψυγείων στη Σχολή Διδυμοτείχου και να υλοποιηθεί παρά ταύτα χωρίς τις ηλίθιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ο δήμαρχος σε συνεννόηση με το υπουργείο, να ζητήσει χρήματα από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα και να διατηρηθεί ο χώρος «καθαρός» για αστυνομική χρήση.
Όλοι πρέπει να σταθούν χωρίς υπεκφυγές και ανούσιες πολιτικές φανφάρες στο ύψος των περιστάσεων, πριν είναι αργά και η κατάσταση μη αναστρέψιμη. Γιατί όταν θα έρθουν οι πρώτοι λαθρομετανάστες θα είναι η αρχή του τέλους μετατροπής της σχολής σε αυτό που όλοι απεύχονται.
Η αντίστροφή μέτρηση έχει ήδη αρχίσει… Ήδη το προσωπικό της Σχολής αποσπάσθηκε στο Α.Τ. Διδυμοτείχου και Ισαακίου. Η αρχή έγινε.
Η σχολή δεν θα πρέπει να χάσει το χαρακτήρα της. Επιπλέον οι 500 Συνοριοφύλακες που θα έλθουν, θα δώσουν ζωή στο Διδυμότειχο, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, στα σούπερ μάρκετ.
Όλα αυτά είναι σημαντικά, γιατί φέτος, λόγω μείωσης κατά 60% του αριθμού των εισακτέων στην Αστυνομία, θα λειτουργήσουν μόνο δυο σχολές. Οι υπόλοιπες θα μείνουν κενές μέχρι νεωτέρας και θα αποτελούν ιδανικά μέρη για μετατροπή τους σε κέντρα λαθρομεταναστών.
Αν αυτό θέλουμε για το Διδυμότειχο, τότε έτσι ας γίνει.
Αν όχι, θα πρέπει να αποδείξουμε με άμεσες ενέργειες ότι έχουμε θέληση τόλμη και αποφασιστικότητα να ανατρέπουμε σχέδια και να χαράσσουμε την πορεία του τόπου μας όπως εμείς επιλέγουμε!!!
Ειδάλλως οι ευθύνες των τοπικών φορέων δεν θα είναι ξέχωρες από τις ευθύνες των κεντρικών πολιτικών παραγόντων.
Όποιος δεν ακούει τις καμπάνες του κινδύνου, ή κουφός είναι, ή παίζει παιγνίδια πίσω από την πλάτη του λαού!
Εμείς σας προειδοποιήσαμε. Δεν έχετε άλλοθι.


gatzoli

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο