Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Blue Star Patmos: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 19/8/2012

Μια εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης κατέγραψε ο φακός του arxipelagos.com, όταν την
Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 και ώρα 17:00 ακριβώς, το Olympia Radio εξέπεμψε σήμα κινδύνου για ιστιοπλοϊκό σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρισκόταν σε κίνδυνο στις νησίδες Φλέβες, στο Σαρωνικό κόλπο.

Το ακριβές στίγμα του ιστιοπλοϊκού ήταν άγνωστο, ενώ επέβαιναν σε αυτό 6 άτομα, για τα οποία αρχικά δεν υπήρχαν πληροφορίες αν ήταν καλά στην υγεία τους.

Ζητήθηκε άμεσα να επισπεύσουν σε βοήθεια όλα τα παραπλέοντα σκάφη.

Το ΕΓ/ΟΓ "
Blue Star Patmos" επέστρεφε στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη και Χίο, με ακριβή ώρα άφιξης στις 18:02, μεταφέροντας 1950 επβάτες, 372 Ι.Χ. οχήματα και 4 φορτηγά αυτοκίνητα. Την ώρα του σήματος κινδύνου έπλεε ανοιχτά των ακτών της Αττικής και είχε αφήσει πίσω του τη νήσο Πάτροκλος λίγα λεπτά πριν.

Το team του arxipelagos.com βρισκόταν σε αποστολή στο Blue Star Patmos, για την πραγματοποίηση του επίσημου αφιερώματος στο νέο πλοίο, σε συνεργασία με τη Blue Star Ferries. Τη στιγμή του σήματος κινδύνου η αποστολή του arxipelagos.com βρισκόταν στη Γέφυρα του πλοίου.
O Πλοίαρχος του Blue Star Patmos Cpt Σπυρίδων Πεφάνης

Άμεσα ο Πλοίαρχος του πλοίου Cpt Σπυρίδων Πεφάνης ειδοποίησε το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, πως σπεύδει άμεσα για βοήθεια. Παράλληλα δύο ακόμη επιβατιγά-οχηματαγωγά ταχύπλοα που έπλεαν στην περιοχή, έσπευσαν άμεσα στο σημείο όπου κινδύνευε το ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Το έμπειρο Πλήρωμα του νεότευκτου πλοίου της Blue Star Ferries, "Blue Star Patmos", τέθηκε άμεσα σε πλήρη ετοιμότητα, ακουλουθώντας πιστά τις διεθνείς οδηγίες για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε σκάφη που βρίσκονται σε κίνδυνο και υπό την ψύχραιμη καθοδήγηση του Πλοιάρχου κ. Σπυρίδωνα Πεφάνη, ήταν από τα πρώτα λεπτά έτοιμο ώστε να βοηθήσει άμεσα το σκάφος και τους ναυαγούς.

Φτάνοντας μετά από 6 λεπτά στο σημείο όπου βρισκόταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος, ανοιχτά των ακτών της Σαρωνίδας, το επιβατηγό-οχηματαγωγό ταχύπλοο "Highspeed 5" βρισκόταν ήδη εκεί και αποχώρησε με την άφιξη του Blue Star Patmos, που ανέλαβε να παραμείνει στην περιοχή μέχρι να φτάσει σκάφος του Λιμενικού σώματος.

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος "Denice"
Το ιστιοπλοϊκό σκάφος με το όνομα "Denice" είχε κλίση πλώρα και οι επιβαίνοντές του κάθονταν στο πρυμναίο αντίθετο τμήμα για εξισορρόπηση της κλίσης. Φαίνονταν όλοι καλά στην υγεία τους, ενω η φουσκωτή σωσίβια λέμβος που ρυμολκούσαν, δεν φαινόταν να έχει μέσα κάποιον ναυαγό. Στην περιοχή η θάλασσα είχε δύναμη 6 Β περίπου.

Περίπου 30' μετά κατέφτασε στο σημείο το σκάφος του Λιμενικού σώματος, οποτε το "Blue Star Patmos" αποδεσμεύτηκε από το θάλαμο επιχειρήσεων και συνέχισε το ταξίδι του για τον Πειραιά.

Τα μέλη της αποστολής του arxipelagos.com, Σίμος Μιχάλογλου και Αντώνης Μέγγουλης, κατέγραψαν με τους φακούς τους την εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης και παραθέτουν ζωντανά το χρονικό μέσα από τον ιστότοπο
www.arxipelagos.com!


Το έμπειρο Πλήρωμα της γέφυρας του νεότευκτου πλοίου της Blue Star Ferries, "Blue Star Patmos"

Συγχαρητήρια στον κ. Πλοίαρχο Cpt Σπυρίδωνα Πεφάνη, στον κ. Ύπαρχο Cpt Ιωάννη Καντσό και στους υπόλοιπους Αξιωματικούς της Γέφυρας καθώς και στον Ναύκληρο κ. Αθανάσιο Μαντέλη και στην ομάδα της κουβέρτας του πλοίου, για την άμεση και πλήρη ετοιμότητα, γεγονός που δείχνει τη μέγιστη εκπαίδευση και κατάρτιση που έχει πραγματοποιηθεί στο πλοίο Blue Star Patmos όπως και στα υπόλοιπα πλοία της εταιρίας Blue Star Ferries.
Συγχαρητήρια στη Blue Star Ferries για τα πολύ υψηλά standars που θέτει στα πλοία της, στον τομέα της ασφάλειας και ασφαλούς διάσωσης.

για το arxipelagos.com  Σίμος Μιχάλογλου

Κάμερα: Σίμος Μιχάλογλου
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες: Αντώνης Μέγγουλης



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

1 σχόλιο:

  1. Με την ευκαιρία της παρούσας ανάρτησης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον πατριώτη Σίμο Μιχάλογλου έναν από τους διαχειριστές του arxipelagos.com για την σπουδαία δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο