Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Γιατί όχι ;

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΛΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ


ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ

ΝΕΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
 

“ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ” (MESOGEION) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΩΣ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΟΜΟΕΙΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ - ΤΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ» ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΗ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ», ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΩΡΕΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Ιστορία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη θέληση της ανθρωπότητας να προχωρήσει μπροστά, χωρίς να σταματήσει να είναι Ανθρωπότητα. Να προχωρήσει σε μια ακόμη κατάκτηση ευημερίας, καλύτερης ζωής, αλλά και ενάρετης ζωής, γιατί χωρίς την αρετή και την ηθική, οι κοινωνίες γίνονται ζούγκλες.

Η Μεσόγειος, με το χρώμα το ελπιδοφόρο του ουρανού και της θάλασσας, πάντα έπλαθε τους κατοίκους της ευσεβείς, αλλά και τολμηρούς και φιλελεύθερους συνάμα, ώστε να μην δέχονται τη σκλαβιά και την υποταγή. Γι΄ αυτό πάντα οι λαοί της Μεσογείου πολέμησαν περισσότερο όλων, τους κάθε λογής κατακτητές και απολαμβάνουν περισσότερο όλων σήμερα την Ελευθερία, την οικογένεια, την αγάπη, το χαμόγελο των παιδιών, τη φιλία, τη φύση!

Στις μέρες μας όμως μια νέα απειλή έχει εμφανιστεί γι΄ αυτούς τους λαούς: η απειλή των Ελλειμμάτων και του Χρέους, που είναι δημιούργημα των στρεβλώσεων που επέφερε το Ευρώ και κατ΄ ουσίαν οι διαφορετικές οικονομίες και νοοτροπίες βορρά-νότου! Οι βορειοευρωπαίοι, με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία επέβαλαν το αποτυχημένο Ευρώ, ευρωποιώντας στην ουσία το Μάρκο, διευρύνοντας την αγορά τους από τα στενά σύνορα της Γερμανίας στα πελώρια σύνορα της Ευρώπης!

Οι χώρες του Νότου, χωρίς μεγάλη βιομηχανική βάση και δυνατότητες, έμειναν πίσω, ώστε να εργάζονται για να αγοράζουν τα βορειοευρωπαϊκά και γερμανικά κυρίως προϊόντα, από αυτοκίνητα μέχρι κινητά τηλέφωνα, μειώνοντας το παραγωγικό ΑΕΠ τους και αυξάνοντας εισαγωγές, δανεισμό και το εξωτερικό Χρέος τους, αφού επιπρόσθετα οι εξαγωγές τους, αλλά και οι τουριστικές υπηρεσίες τους γινόταν όλο και ακριβότερες, από τη στιγμή που δεν υπήρχε και καμμία δυνατότητα υποτίμησης του Ευρώ, ώστε να έρθει η οικονομία στα μέτρα τους και να δώσει ανάσα και ανάπτυξη!

Οι χώρες του Νότου, έβαλαν τη θηλιά του Ευρώ στο λαιμό των λαών τους και κοντεύει η ώρα να τραβηχτεί χωρίς δυνατότητα μπλοκαρίσματος…


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


www.NOIAZOMAI.net




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο