Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ


ΘΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

«ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ»


Θετικά αντιμετωπίστηκαν ορισμένες από τις προτάσεις που κατέθεσε σήμερα 12/9/2012 στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σχετικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων του Ν. 3908/2011 και του Π.Δ. 33/2011.

Ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε σημαντικές παρατηρήσεις και υπέβαλλε ουσιαστικές προτάσεις, μερικές από τις οποίες έτυχαν της αποδοχής από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την επισήμανση ότι θα παραπεμφθούν για περεταίρω επεξεργασία στο Υπουργειο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμοδιότητας του κ,Κωστή Χατζηγάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε να αλλάξει το καθεστώς εξόφλησης των επενδυτών, να γίνει πιο ευέλικτο και πιο ελαστικό, να τους δοθούν σημαντικές διευκολύνσεις για τη λήψη της επιδότησης και να συσταθεί ένα Ταμείο Χρηματοδότησης, στο οποίο να είναι δυνατή η εκχώρηση της επιδότησης για την άμεση λήψη χρημάτων προκειμένου να υλοποιηθούν τα επενδυτικά σχέδια.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ πρότεινε να θεσπιστεί επιτέλους μία διαδικασία πιστοποίησης των συμβούλων, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπολογίζεται η αγορά οικοπέδου ως τμήμα της ίδιας συμμετοχής του επενδυτή στην επένδυση, να υπάρχουν σαφή πλαίσια σύνταξης μιας οικονομοτεχνικής μελέτης ή μελέτης βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου, να μπορεί ο επενδυτής να λάβει την επιδότηση που δικαιούται, έστω και αν το οικόπεδό του κατασχέθηκε, με την παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού από το Υπουργείο υπέρ του επισπεύδοντος δανειστή του και να καθιερωθεί ένα σύστημα προελέγχου και προέγκρισης της επενδυτικής πρότασης από το Υπουργείο χωρίς κόστος για τους επενδυτές.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο