Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

E.N.D. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ

Σε κρίσιμες περιόδους εμφανίζονται διάφορα ευοίωνα σενάρια τα οποία είναι τις περισσότερες φορές αποπροσανατολιστικά για τον κόσμο.


Τον τελευταίο καιρό, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από άρθρα και αναρτήσεις για την μη κερδοσκοπική οργάνωση E.N.D. σύμφωνα με τα οποία η οργάνωση μπορεί να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος.


Η είδηση διοχετεύθηκε στο διαδίκτυο από το zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (για τον οποίο όλοι ξέρουμε ότι είναι γνήσιος πατριώτης και αγωνιστής) και σύμφωνα με αυτήν, στην κατοχή της END βρίσκονται μετοχές της τράπεζας της Ανατολής, η οποία ιδρύθηκε το 1904 εξέδωσε μετοχές σε χρυσό, για τις οποίες οι μέτοχοι δεν αποζημιώθηκαν κατα την εξαγορά της από την Εθνική Τράπεζα, και σήμερα, ένας από τους μετόχους ονόματι Αρτέμης Σώρρας δωρίζει στο ελληνικό κράτος 4 μετοχές που έχουν αξία 670 δις ευρώ για την αποπληρωμή του εθνικού μας χρέους.

 ---------------------------------------
To άρθρο του zougla.gr:
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.
Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.
Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..
Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

----------------------------------- 
Την είδηση, ακολούθησε καταιγισμός τηλεοπτικών συζητήσεων, μεταξύ των Εθνικών μας τηλεοπτικών ηρώων με πιο χαρακτηριστική ίσως την επόμενη:


Εκ πρώτης, η είδηση μοιάζει "πολυ καλή για να είναι αληθινή".

Επειδή δε θέλω να είμαι καχύποπτος και κακόπιστος και επειδή δε θέλω να μειώσω την αξία διακεκριμένων καθηγητών αμερικανικών πανεπιστημίων (αναστήματος ανάλογου με αυτού του Ανδρέα Παπανδρέου), δε θα απορρίψω την είδηση, όχι τουλάχιστον πριν κάνω μια μικρή έρευνα.

----------------------------------------------
Η συνέντευξη του κ. Λαμπράκη στο Creta TV


Η πιο αξιοπιστη πηγή πληροφοριών, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της οργάνωσης, ο κ. Λαμπράκης (επίσης διακεκριμενος επιστήμονας και καθηγητής).

Βρήκα λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο - συνέντευξη του κυριου Λαμπράκη, Προέδρου της οργάνωσης END στο Creta TV:Εχει ενδιαφέρον να σταθούμε στα βασικά σημεία της συνέντευξης, που αναφέρονται στην "ταμπακιέρα"

Λαμπράκης: "δεν ψάχνουμε για χρήματα, χρήματα έχουν συλλεχθεί, είναι ήδη διαθέσιμα"
Δημοσιογράφος: "Κύριε Λαμπράκη, να τα πάρουμε με τη σειρά.  Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα; Πόσα; και απο ποιους;"
Λαμπράκης: "Η οργάνωση η δική μας, είναι εκείνη που διαχειρίζεται τα κεφάλαια. Και τα κεφάλαια που διαχειριζόμεθα είναι αρκετά, για να αποπηρωθεί όλο το Ελληνικό χρέος. Η απόφαση μας να κινητοποιηθουμε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι σημαντική, γιατί γνωρίζουμε, μέσω των ειδικών μας πηγών, ότι επείκεινται πολλά δεινά για την πατρίδα για τις επόμενες 60 ημέρες και όπως αντιλαμβάνεστε, και θα έχετε αντιληφθεί ήδη και εσείς, όλοι γνωρίζουν τις κινήσεις μας, ιδιαίτερα σε επίπεδο κυβερνήσεων, κρατών και τα λοιπά, μυστικών υπηρεσιών,"
Δημοσιογράφος: "Αρα, για να καταλάβω, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συγκεντρωμένα κεφάλαια, Ελλήνων του εξωτερικού; ποσά τα οποία οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν, για να ξεχρεώσει η Ελλάδα, να ανασάνει οικονομικά, δηλαδή να τα δώσουν, στα δημόσια ταμεία της χώρας; Πως ακριβώς έχει η κατάσταση;"
Λαμπράκης: "Να σας εξηγήσω ακριβώς. Η οργάνωση μας καταρχήν, αποτελείται από, εγώ είμαι ο Πρόεδρος της οργανώσεως, ε, είμαι γιατρός, κατάγομαι από το Λασίθι, (παρένθεση από το δημοσιογράφο), αντιπρόεδρος στην οργάνωση μας είναι ο διάσημος καθηγητής ο Θόδωρος ο Καρυώτης, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της ΑΟΖ. Επίσης, ο καθηγητής ο Νίκος Γεωργαντζάς, ένας λαμπρός επιστήμων, ο οποίος είναι ειδικός για τη δημόσια διοικηση, ε, δηλαδή, είναι καθηγητής της συστημικής δυναμικής σε ένα πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη, το Φόρθεντ univercity, δικηγόροι, γιατροί, ορκωτοί λογιστές, οικονομολόγοι, καθηγητές, δημοσιογράφοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, ε, εννοώ εν ααποστρατεία, όλοι αυτοί λοιπον, φτιάξαμε μία οργάνωση, ε, είχαμε την ευτυχή συγκυρία, να συμπεριλάβουμε την οργάνωση μας, ένα άτομο, το οποίο πρέπει να θεωρηθεί πιστεύω ο ευεργέτης του Ελληνικού έθνους, το όνομα του είναι Αρτέμης Σωρρας.  Ο κ. Αρτέμης Σώρρας, πολύ νωρίς, από την ίδρυση της οργάνωσης αυτής, διέθεσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία είναι, θέλω να σας πω ότι είναι αδύνατο να σας περιγράψω το εύρος και την ποσότητα των χρημάτων που διαθέτει η οικογένεια Σώρρα. Δεν εφίσθη, ούτε μία στιγμή, και οποιαδήποτε θυσία του ζητήθηκε, αυτό το διάστημα, το οποίο το περάσαμε στην Ουάσιγκτον περίπου, δώδεκα μήνες τώρα, περισσότερο καιρό περάσαμε στην Ουάσιγκτον συζητωντας με την κυβέρνηση και τους ανάλογους εντεταλμένους, για να φθάσουμε το σημείο σήμερα, και να πούμε ότι ο κύριος Σώρρας, έχει λύσει το πρόβλημα της Ελλάδος, έχει αναθέσει στη δική μας την οργάνωση, την όλη διαδικασία, το πως ακριβώς θα συμβεί η αποπληρωμή του χρέους. Καταρχήν θέλω να σας εξηγήσω, ότι δεν πρόκειται περί αποπληρωμής, πρόκειται περί εξαγοράς."
Δημοσιογράφος: "Αν κατάλαβα καλά, η οργάνωση σας, έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεση της, έναν κουμπαρά. Και αυτά τα χρήματα, είναι προσφορά για την Ελάδα."
Λαμπράκης: "Ακριβώς".

και παρακάτω: 

Δημοσιογράφος: "Για τι ποσά μιλάμε ότι έχετε στην κατοχή σας;"
Λαμπράκης: "Πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται η Ελλάδα".
Παρακάτω, ο κ. Λαμπράκης, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση του θα ανταλλάξει Αμερικάνικα ομόλογα, με ομόλογα Ελληνικού δημοσίου για να ερθει το χρέος στην κατοχή Ελλήνων ώστε να μην έχουμε την κακιά τρόϊκα και τους ευρωπαίους να μας λένε τεμπέληδες.

Πέραν του πατριωτικού λογιδρίου, ο κ. Λαμπράκης μας λέει ότι θα εξαγοράσει και το χρέος της Αλαμπάμα, της Ισπανίας (είδε με θετικό μάτι το δανεισμό της Ισπανίας με 200 δις!) καθώς και της Κύπρου (χρεος 35 δις!)

Προς το τέλος της συνέντευξης, ο κύριος Λαμπράκης, αφού επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι "υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια" ύψους πολλών εκατοντάδων δισσεκατομυρίων ευρώ (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα αμερικανικά ομόλογα) αναφέρεται και στις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής, για τις οποίες διευκρινίζει ότι αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού παραρτήματος της END και όχι της Αμερικανικής "μητρικής" και ότι και αυτές είναι δωρεά της οικογένειας Σώρρα.


--------------------------
Οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα.

Στη σελίδα της "οργάνωσης" παρατίθενται απαντήσεις στα "εύλογα ερωτήματα" μας. (http://www.ellasneverdie.org/questions.html).

Οι απαντήσεις αυτές, δε θεωρώ ότι είναι πειστικές για τους λόγους που παραθέτω με έντονα γράμματα σε κάθε απάντηση:

Υπάρχουν αντίθετοι ουσιαστικοί, νομικοί ισχυρισμοί από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος για το θέμα της παραγραφής;

ΟΧΙ, διαφορετικά θα τους είχαν προβάλει. Θα απαντούσαν απλά ότι η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τότε και ότι δημοσιεύθηκε στο τάδε ΦΕΚ. Απάντηση τέτοια δεν υπάρχει, δημοσίευση σε ΦΕΚ δεν υπάρχει και φυσικά τα ΦΕΚ δεν «πειράζονται», δεν ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
(Απάντηση υπάρχει, έχει δωθεί εδώ (http://www.nbg.gr/wps/portal/!ut/p/c0/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3jXIFNnSzcPIwN3fx8XAyMfVwtXXycfQ4MAM_3g1Bz9gmxHRQCHR3jQ/?WCM_PORTLET=PC_7_ER5C9FH20GOLD02LE8EMBL1054_WCM&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/NBG-gr/nbg+site/group/press%2C+publications/press+releases/bank/2011/trapeza+ths+anatolis).

Γιατί σιωπά η Εποπτική Αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος);

Αυτή είναι Ιδιωτική και λειτουργεί απολύτως ανεξέλεγκτα, έχει δε πολύ «ιδιαίτερη» σχέση με την Εθνική Τράπεζα (Αλήθεια πόσα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου «τυπώνει» και σε ποια χέρια βρίσκονται, εκτός των γνωστών funds και κυκλοφορούν;) (Οσα λέτε είναι αλήθεια, αλλά άσχετα με το θέμα και την ερώτηση. Η τράπεζα της Ελλάδος, μπορεί να σιωπά απλώς επειδή την βολεύει η διασπορά της ψευδούς αυτης είδησης).

Γιατί σιωπούν Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση;

Δεν νοιάζονται για τους Έλληνες και την Πατρίδα, νοιάζονται μόνο για την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση;   (Οσα λέτε είναι αλήθεια, αλλά άσχετα με το θέμα και την ερώτηση. Το πολιτικό κατεστημένο, μπορεί να σιωπά απλώς επειδή το βολεύει η διασπορά της ψευδούς αυτης είδησης).

Μήπως δεν έχει να πληρώσει η Εθνική Τράπεζα;

Τα χρήματα δεν χάνονται ,κάνουν κύκλους, διαδρομές και κάπου συσσωρεύονται (ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ). Η Εθνική Τράπεζα έχει δημιουργήσει το National Bank Group και συμμετέχει με πολύ υψηλά ποσοστά σε πολλές τράπεζες! (εκτός των γνωστών στα Βαλκάνια)  (Η ερώτηση περί της  δυνατότητας πληρωμής είναι άστοχη και εκτός θέματος αν πρώτα δεν διασφαλισθεί και αποδειχθεί το δίκαιο της απαίτησης).

Πιστεύουν άραγε ότι πτωχεύοντας την Ελλάδα θα διαγραφεί αυτή η απαίτηση;

Η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκουν στο Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα. Αυτές οι τράπεζες λειτουργούσαν και επί Γερμανικής κατοχής 1941-1944. Αν «πτωχεύσουν» αυτές τις τράπεζες θα πτωχεύσουν χιλιάδες τράπεζες στον πλανήτη. Το κόστος για τους εγκεφάλους που σχεδίασαν την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση και την Παγκόσμια Κυβέρνηση θα είναι ανυπολόγιστο, οικονομικά και πολιτικά. Να σημειωθεί επιπλέον ότι η Γαλλία είναι συνυπεύθυνη ως εγγυήτρια για τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής!  (Η πτώχευση της Ελλάδας, δεν έχει φυσικά σκοπό τη διαγραφή των απαιτήσεων της οικογένειας Σώρρα και των υπολοίπων κατόχων των άνευ αξίας μετοχών, αλλά την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου και την υποδούλωση του Ελληνικού λαού.).

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες να πληρωθούν αυτές οι μετοχές;

Από το 1935 μέχρι το 1941 έγιναν χιλιάδες αιτήματα στην Εθνική Τράπεζα για την πληρωμή των μετοχών. Η απάντηση που έπαιρναν οι μέτοχοι ήταν στερεότυπη: «η συγχώνευση ήταν ζημιογόνος για την Εθνική και δεν έχετε να λάβετε τίποτε παραπάνω από την προκαταβολή που πήρατε στην αρχή της εκκαθάρισης». Οι ΜΟΝΟΙ που πληρώθηκαν την περίοδο εκείνη ήταν οι μέτοχοι της Αιγύπτου, γιατί μεσολάβησε το γραφείο του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας με εμπιστευτική αλληλογραφία, πληρώθηκαν δε πλέον της προκαταβολής και το μέρισμα του αποθεματικού (298 χρυσά γαλλικά φράγκα συν τόκους 7%) σε χρυσές λύρες Αιγύπτου, για να αποφύγει η Εθνική Τράπεζα δικαστικές διενέξεις. Κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής και μετά η απάντηση της Εθνικής ήταν πιο πειστική «είναι προπολεμικές οι μετοχές και δεν έχουν πλέον καμιά αξία». (Η απάντηση δεν απαντά στο ερώτημα γιατί αφού εδώ και εξήντα χρόνια παίρνατε τις ίδιες απαντήσεις επαναφέρετε το θέμα τώρα, γιατί αποφασίσατε να δωρήσετε τις μετοχές τώρα και γιατι τώρα αποφασίσατε να δημιουργήσετε την END).--------------------------
Τα μέλη της END

Η επόμενη φάση της έρευνας, έχει να κάνει με την οικογένεια Σώρρα.  Η έρευνα (που δεν μπορώ να πω ότι είναι άκρως δημοσιογραφική - δεν είμαι δημοσιογράφος) περιορίστηκε στο διαδίκτυο, στον πατρινό τύπο και σε ερωτήσεις σε Πατρινους φίλους.

Δυστυχώς, η έρευνα μου απέβη ακαρπη, διότι ούτε στο διαδίκτυο βρήκα μια έστω και απλή αναφορά στην οικογένεια (ούτε ερευνώντας με Ελληνικούς χαρακτήρες είτε με λατινικούς), οι τοπικές εφημερίδες της Πάτρας δεν αναφέρουν πουθενά το όνομα της περιβόητης αυτής οικογένειας με τα τεράστια ποσά και την περιουσία των δισσεκατομυρίων, οι Πατρινοί φίλοι μου δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το όνομα περαν των δημοσιεύσεων που διάβασαν και αυτοί στο διαδίκτυο σχετικά με τις μετοχές της τράπεζας Ανατολής κ.λ.π.

Ολες οι ανακοινώσεις που βρήκα από την πλευρά της οικογένειας Σώρρα, είχαν διοχετευθεί στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει πουθενά φωτοτυπία ή άλλο υπογεγραμμένο αντίγραφο της: (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/90005)Την ύπαρξη του ως φυσικό πρόσωπο, αναγνωρίζει η τράπεζα της Ελλάδος σε απαντητική επιστολής της  (http://www.nbg.gr/wps/portal/!ut/p/c0/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3jXIFNnSzcPIwN3fx8XAyMfVwtXXycfQ4MAM_3g1Bz9gmxHRQCHR3jQ/?WCM_PORTLET=PC_7_ER5C9FH20GOLD02LE8EMBL1054_WCM&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/NBG-gr/nbg+site/group/press%2C+publications/press+releases/bank/2011/trapeza+ths+anatolis)στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ρευστοποίησης των μετοχών, ή ανταλλαγής τους με χρυσό ή άλλο εμπράγματο στοιχείο που να έχει κάποια αξία.

Σε αντίθεση με την οικογένεια σώρρα, βρήκα διάφορα κακεντρεχή άρθρα σε πατρινα site, που αμφισβητούν την αξιοπιστία του κ. Καριώτη (http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=7224&LID=1).Ο κ. Καριώτης θεωρείται ο "πατέρας" της ΑΟΖ και μαζί με τον Ν. Λυγερό, έχουν πλημυρίσει το διαδίκτυο με άρθρα για τη θέσπιση της ΑΟΖ, χωρίς όμως να την συνδέουν με αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, απαλλαγή από τους προδότες και κατάληψη της εξουσίας από το λαό. Η θέσπιση της ΑΟΖ τώρα με τους υφιστάμενους πολιτικούς προδότες να μας κυβερνούν, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δε θα βοηθήσει στην ευημερία του λαού μας, αλλά αντίθετα θα εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα, αφού θα συμπεριλάβει στην υποθηκευμένη από τα μνημόνια περιουσία του Ελληνικού λαού και τον ορυκτό μας πλούτο. Αυτή όμως η θέση, αποτελεί αντικείμενο άλλης ανάλυσης.


--------------------------

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, γνωστός για την φιλοπατρία και τον αλτρουϊσμό του δημοσιογράφος, αποκάλυψε το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι τράπεζες εις βάρος του Ελληνικού λαού και που έχει να κάνει με την μη-πληρωμή των μετοχών της τράπεζας της Ανατολής.

Ο κ. Λαμπράκης γνωρίζει τον βαθύπλουτο πατρινό κ. Σώρρα, ο οποίος εκτός των μετοχών της τράπεζας της ανατολής, είναι κάτοχος αμύθητης περιουσίας την οποία έχει δωρήσει εξ ολοκλήρου για τη διάσωση του ελληνικού έθνους. Ο κ. Σώρρας, είναι τόσο ευπρεπής και χαμηλών τόνων άνθρωπος, που παρά την αμύθητη περιουσία του (είναι πλουσιότερος και από τον Bill Gates που σύμφωνα με το Forbes έχει περιουσία μόνον 61δις δολλάρια - http://www.forbes.com/billionaires/list/) και τις αγνές πατριωτικές του προθέσεις, κανένα μέσο δεν υπάρχει στον Ελληνικό ή τον ξένο τύπο για το πρόσωπο του, κανείς δεν τον γνωρίζει στην Πάτρα, ενώ παρά την αμύθητη περιουσία του δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ο κύριος Σώρρας, δώρησε αμύθητα ποσά στην Αμερικανική END, τέτοια που μαζί με τις δωρεές των υπολοίπων Ελλήνων ομογενών, μπορούν να εξαγοράσουν το χρέος τουλάχιστον της Αλαμπάμα, της Ισπανίας, της Κύπρου και της Ελλάδας μαζί.

Τα ποσά αυτά, οι ομογενείς διατείθενται να δανείσουν άτοκα χωρίς εξασφαλίσεις στις παραπάνω χώρες για να διασώσουν την ανθρωπότητα, αρχίζοντας από την αγαπημένη τους πατρίδα.

--------------------------

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.


Ο κ. Σώρρας, δώρησε μετοχές άνευ αξίας μιας τράπεζας που έχει πάψει να υπάρχει εδώ και 100 χρόνια, γύρω από τις οποίες στήθηκε μια ακόμα επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου κατά του Ελληνικού λαού.

Στην επιχείρηση αυτή, συμμετέχουν ηθελημένα ή άθελα πάρα πολλά ιστολόγια και σελίδες, που με χαρά αναδημοσιεύουν την είδηση με πηχαίους βαρύγδουπους τίτλους και εκτενή άρθρα και αναλύσεις.

Πιθανοί στόχοι της επίθεσης αυτής είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, η καλλιέργεια ελπίδας και στη συνέχεια απογοήτευσης για περεταίρω υποβάθμιση του ηθικού του λαού, η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας των ιστολογίων και η καταστολή της αντίδρασης από μερίδα του λαού.

Η καλύτερη ανάλυση που είδα είναι αυτή του Γεώργιου Κεσάριου στο capital.gr 
(http://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1287264) με τίτλο "Αγόρασε και εσύ τη χρυσή μετοχή, μπορείς!"

ενώ έχει ενδιαφέρον και η ανάρτηση του μπαρμπα νίκου (http://olympia.gr/2011/10/13/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD/) για την πραγματική αξία των μετοχών.


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

2 σχόλια:

 1. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΥΠΙΚΩΣ!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΕΙΕΥΣΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ!
  Η END ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΕΣΕΙ ΗΔΗ 2 ΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ (.. ΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ !!!) Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΔ !!!) ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ!
  Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΕΡΙ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ (Ή ΠΑΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ)


  Δεχόμεθα ὅτι ἔχουν κατατεθεῖ 600 ΔΙΣ (σὲ ὁμόλογα τῶν ΗΠΑ, ἄρα.. 3Α) σὲ τράπεζα τοῦ Καναδᾶ,στὸ ὄνομα τῆς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΟΝΟΝ ἡ κυβέρνησις ἔχει τὴν δυνατὸτητα, ἁρμοδιότα, ΥΠΟΧΡΕΩΣΙ νὰ ἐλέγξη τὴν ὕπαρξι τοῦ λογ/σμοῦ! ΟΥΔΕΙΣ ἄλλος!)

  Ποίοι ἀποτελοῦν τὴν ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημοκρατία;;; Ποῖος, ποία, ποίοι εἶναι ἡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημοκρατία;;.
  ΕΜΕΙΣ! Οἱ Ἕλληνες πολῖτες!
  Δηλαδὴ, ὑπάρχει ἕνας ἄνθρωπος, ἕνας ΕΛΛΗΝΑΣ, ὁ ὁποῖος ἱσχυρίζεται ὅτι μᾶς ἔχει καταθέσει 600 ΔΙΣ, καὶ ἐνῶ ὁ λαὸς ἐξαθλιώνεται, ἐνῶ ἡ πατρίδα ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ, ΞΕΠΩΛΕΙΤΑΙ,…. ἡ χώρα μας ἔχει ἕνα τεράστιο ποσὸ σὲ λογ/σμὸ της καὶ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ, περιφρονῶντας τοὺς πολίτες της!

  Δὲν νομίζετει ὅτι ΟΛΟΙ οἱ Ἕλληνες πολῖτες ἔχουν ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ νὰ ἐλεγθῆ ὁ λογ/σμὸς, νὰ ἐξετασθῆ ἡ πρότασις τῆς END;;.
  ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΕΑΝ ΓΙΝΗ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΟΣ;;.
  ΟΛΟΙ οἱ πολιτικοὶ μας, καὶ οἱ 300 τῆς βουλῆς καὶ ὁ πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας καὶ ὁ ὑπουργὸς τῶν Οίκονομικῶν (μὴ κοινοβουλετικὰ πρόσωπα), ἔχουν ΜΗΝΥΘΕΙ γιὰ παράβασι καθήκοντος καὶ γιὰ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ἐπειδὴ, δεδομένης τῆς τραγικῆς καταστάσεως, ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (τὰ ὁμόλογα μετατρέπονται σὲ χρήματα ἀμέσως!) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ “ΜΝΗΜΟΝΙΑ”!

  ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΙ (ΜΗΝΥΣΙ) ΤΗΣ END!

  ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;.

  ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓ/ΣΜΟ! ΤΟΝ ΛΟΓ/ΣΜΟ ΜΑΣ! ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΟΓ/ΣΜΟ!
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ” ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙ ΕΝΟΣ “ΓΕΝΝΑΙΟΥ” ΛΟΓ/ΣΜΟΥ!

  ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΤΟ!
  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΤΕ!

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-12-12

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο