Την Τρίτη, 18 Σεπ 2012, στις 12.00, στο ΕυρωΚοινοβούλιο (κτίριο A. Spinelli), με τον τίτλο «Χρήσεις γης, Αλλαγή χρήσεων γης & Δασοκομία» πραγματοποιείται hearing με μια πρωτότυπη διαδικασία όπου οι εισηγητές και συντονιστές καλύπτουν σχεδόν όλο το χρόνο και οι συμμετέχοντες ίσως κάνουν 1-2 ερωτήσεις (13.25-13.30).
Κατά την διαδικασία hearing της 18/9/2012, ενώ συνήθως οι αρμόδιοι «ακούουν», τελικά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Κυριάκο Ψύχα (Κυπριακή Προεδρία), τον Ευρωβουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη, τον κ. Peter Wehreim (DG Clima), τον κ. Pekka Pesonen (Copa-Cogeca), τον κ. Giacomo Grassi (JRC), τον κ. Ulrikka Aarnio (CAN-Europe), τον κ. David Hopkins (Timber Trade Faderation) και ελπίζουμε και πολλούς άλλους.
Ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος (Γ.Γ. ΠΕΝΑ, Λακωνία) και ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (Ταμίας ΠΕΝΑ, Ν. Σκοπός Σερρών) θα συμμετέχουν, με πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Κ. Αρσένη, σε μια προσπάθεια να τοποθετείται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ όσο ποιο κοντά της επιτρέπουν, σε θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον του αγροτικού τομέα και κυρίως με το μέλλον του αγροτικού κόσμου.
Αν τα κύρια μέσα αγροτικής ζωής & παραγωγής είναι η γη, το νερό, ο ήλιος και βέβαια οι αγρότες, φαίνεται ότι με διάφορες διαστροφικές ενέργειες, τα κύρια μέσα παραγωγής έχουν απομακρυνθεί από το Υπουργείο Γεωργία-Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο πολύ, που οι αγρότες δεν έχουν ούτε την συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων, ούτε καν στην ευκαιρία για έγκαιρη ενημέρωση, πριν την λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.
Ιδιαίτερη απομάκρυνση φαίνεται ότι έχει συμβεί στις χρήσεις γης της κτηνοτροφίας από τις δασικές εκτάσεις. Κοιτώντας μακροσκοπικά την Ελλάδα του 1960 σε σύγκριση με το 2012 βλέπουμε ότι αφαιρεθήκαν περίπου 2.500.000 ζωικές μονάδες από το ζωικό κεφάλαιο, που έβοσκαν στα δάση και στα λιβάδια πενήντα χρόνια πριν, όπως λένε τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων. Αυτό πιθανόν σημαίνει ότι χωρίς να διαταράσσεται η φυσική ισορροπία και το οικοσύστημα, θα μπορούσαν σήμερα να φιλοξενηθούν στους ίδιους χώρους 2.500.000 ζωικές μονάδες (2.000.000 αυτόχθονα βοοειδή και 500.000 αυτόχθονοι χοίροι) που θα μπορούσαν να δώσουν τελική απασχόληση σε 500.000 ανθρώπους και θα προσθέτανε 3-5.000.000.000€ τελικά στο ΑΕΠ της Ελλάδος ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ (με ότι τρώγανε το 1960 και όπως ζούσανε τα αυτόχθονα ζώα ελευθέρας βοσκής το 1960 στην Ελλάδα).
Και ενώ απομακρύνθηκε, με κάποια οριακή διοικητική πρακτική, η πανίδα από τα δάση, ταυτόχρονα η αγροτική γη υπέστη μια καταστροφική επιδρομή ανεξέλεγκτης φιλοξενίας των πάντων (ξενοδοχεία, βιομηχανίες, φωτοβολταϊκά, εξοχικές κατοικίες, αστικοποίηση κλπ), ως πλήρως απροστάτευτη, αφήνοντας πλήρως απροστάτευτα τα μέσα αγροτικής παραγωγής και τους επαγγελματίες αγρότες.
Η χλωρίδα και η πανίδα είναι συμβιωτικά, και ο βίαιος διοικητικός αντιεπιστημονικός διαχωρισμός τους επέτεινε την καταστροφή των ελληνικών δασών, την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και απομάκρυνε τους αγρότες. Σήμερα η ελληνική ύπαιθρος είναι έρημη και την «επισκέπτονται» μόνο οι επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών και οι ΣάββατοΚύριακοι αστοί επισκέπτες, όχι πάντα με σεβασμό.
Το ξεκίνημα της ακρόασης LULUCF-Land Use, Land Use Change and Forestry, που οργανώνει ο Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, στις 18 Σεπ 2012, στις 12.00, στο ΕυρωΚοινοβούλιο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεκινήσει μια σοβαρή ανταλλαγή απόψεων και επιστημονικών θέσεων με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους φροντιστές του περιβάλλοντος, τους αγρότες, για έναρξη διόρθωσης των λανθασμένων διοικητικών πρακτικών της τελευταίας πεντηκονταετίας. Η κρίση ίσως αναγκάσει για αλλαγές και προς το καλό του οικοσυστήματος, διότι και το δάσος θέλει τον κτηνοτρόφο του.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!
Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.