Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο από την πυραυλική καταιγίδα στο ΠΒΚ - Βολή AM-39 Εxocet, ΑGM-114K Hellfire


"ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΓΡΥΠΑΣ 2/2012"
Επιτυχία 100% είχαν οι βολές της Αεροπορίας στην άσκηση "Θαλάσσιος Γρύπας 2012". Το βίντεο όπως το κατέγραψε το FLIR ελικοπτέρου του ΠΝ S-70B-6 Aegean Hawk από την άσκηση των «Θαλάσσιος Γρύπας 2/2012» που διεξήχθη εχθές στη θαλάσσια περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης  έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ. Σε αυτό διακρίνονται οι βολές από το βλήμα Exocet και από βλήμα Hellfire των Apache.
Οι βολές των όλων των βλημάτων –όσων δηλαδή κατορθώθηκε  να εκτοξευθούν πριν τη βύθιση του στόχου- ήταν όλες επιτυχημένες και δεδομένου ότι ο στόχος ήταν κατά πολύ μικρότερος  σε σχέση με την πρώτη άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας» που είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου –τότε είχε χρησιμοποιηθεί ένα παροπλισμένο ναρκαλιευτικό τώρα χρησιμοποιήθηκε ένα σκάφος μεταφοράς προσωπικού που-  καθιστά την επιτυχία του όλου εγχειρήματος ακόμη πιο μεγαλύτερη.
Συνολικά εναντίον του στόχου εκτοξεύτηκαν δύο βλήματα αέρος-επιφανείας Exocet AM 39 Mk2 από δύο διαφορετικά Mirage 2000EGM της 332Μ –η πρώτη φορά που πραγματοποιείται κάτι τέτοιο- δύο βλήματα Maverick G από F-16 block 50 της 347Μ και τουλάχιστον ένας Hellfire από ελικόπτερο AH-64. Τα υπόλοιπα Apache –συνολικά ήταν 4 – δύο AH-64A και δύο AH-64D όπως και η ΤΠΚ Ρ 26 «Ντεγιάννης» δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους εκτοξεύσεις εξαιτίας της βύθισης του σκάφους.
Πάντως όπως είπε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε σχετική ανάρτηση αναμένεται σύντομα νέος «Θαλάσσιος Γρύπας» πιθανότατα τους πρώτους μήνες του 2013: «Όσοι δεν πρόλαβαν σήμερα επειδή βυθίστηκε ο στόχος, θα έχουν την ευκαιρία να μετάσχουν στον επόμενο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΓΡΥΠΑ σύντομα», ενώ συμπλήρωσε:
«Απόλυτα πετυχημένες οι βολές στο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΓΡΥΠΑ σήμερα. Συγχαρητήρια στους χειριστές που βύθισαν το στόχο αν και νωρίτερα από ότι περιμέναμε».





defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο