Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ερυθρόμαυρη Συμμαχία: «Αναστάσιε φύγε από την Αλβανία»




Η ακραία εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο και καλεί τον Πρόεδρο της Αλβανίας να του αφαιρέσει ανώτατη τιμητική διάκριση που του είχε επιδοθεί!


« Έφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία". Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας». Με τις φράσεις αυτές η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο και καλεί τον Πρόεδρο της Αλβανίας να του αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση η οποία του είχε επιδοθεί πριν από τρία χρόνια από το Αλβανικό κράτος για την προσφορά του στην Εκκλησία και στην αλβανική κοινωνία Μάλιστα, στην ομιλία της επίσημης τελετής της απονομής, ο ίδιος ο πρόεδρος της Αλβανίας, μεταξύ άλλων, είχε πει: «κατά τη διάρκεια των κοινωνικών κρίσεων και των τραυματικών φάσεων της μεταβατικής περιόδου, είδαμε τους αντιπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων να γίνονται στυλοβάτες της κοινωνικής ειρήνης. Αυτοί οι πνευματικοί οραματιστές ηγέτες αναδείχθηκαν άοκνοι εργάτες του κοινωνικού και διαθρησκειακού διαλόγου, ακατάπαυστοι συνεργοί στην καλλιέργεια της δημοκρατίας στον τόπο μας… Η απονομή του ανωτάτου παράσημου που φέρει το όνομα του μεγάλου ενοποιού ηγέτη μας μου προσφέρει την εξαιρετική ευχαρίστηση και την ευκαιρία να εκφράσω την τιμή και την αναγνώριση της Πολιτείας για την δραστηριότητά σας, η οποία διακονεί τον Θείο λόγο και την Αλβανία» .

Οι επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας προκαλούν φόβο στους Χριστιανούς Ορθοδόξους που ζουν στην Αλβανία καθώς ο κ. Αναστάσιος κατηγορείται για αντιαλβανική δραστηριότητα: «Βλέποντας και συγκρίνοντας το τι έκαναν οι σημερινοί ιθύνοντες της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, δηλώνουν προς τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνη, ειδικά τα τελευταία έτη, στη μνήμη μας έρχονται τα ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κλεισούρα, Βουλιαράτες, Χιμάρα, Βοβοστίτσα, Κοσίνα κ.λ.π.. Σ´όλα αυτά τα γεγονότα δυστυχώς ήταν εμφανές το χέρι των Ελλήνων ηγετών της σημερινής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας. Με την πολιτική, προσθέτουν, που έχουν ακολουθήσει οι ηγέτες της, εύκολα κατανοείται, η στήριξη που παρείχαν στην πολιτική του ελληνικού κράτους, όπως και των εδαφικών διεκδικήσεων κατά της Αλβανίας».

Και κατά της Ερυθρόμαυρη Συμμαχία «στην αντιαλβανική δραστηριότητα που συντελείται …(…) το σημαντικότερο ρόλο (…) διαδραμάτισε ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο καταληψίας ηγέτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Επί δύο δεκαετίες, αυτός εργάζεται, ισχυρίζονται, για τα συμφέροντα της Ελλάδος, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος πριν από 100 χρόνια και πάνω, αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα των σχολείων και Εκκλησιών σε περιοχές ιστορικά γεμάτες από Αλβανούς».

Η επιστολή φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των ενεργειών των ακραίων στοιχείων της Αλβανίας που το τελευταίο διάστημα προκαλούν φόβο μεταξύ των ορθοδόξων καθώς φαίνεται ότι έχουν διατυπωθεί ακόμη και απειλές κατά της ζωής του κ. Αναστασίου. Γι αυτό και 42 , Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί που υπηρετούν στην Εκκλησία της Αλβανίας με κοινό κείμενο τους έσπευσαν να στηρίξουν τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας τους δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «όσο για τις συμβουλές ή μάλλον, τις απειλές εναντίον της ζωής του, δεν ανησυχεί, ούτε τον φοβίζουν. Και στα προηγούμενα χρόνια, κατά καιρούς, είχαν διατυπωθεί παρόμοιες απειλές. Όπως ο ίδιος δηλώνει, όποιος είναι αφοσιωμένος στον Θεό της αγάπης και εργάζεται με συνέπεια για την ειρηνική συνύπαρξη, για την ανακούφιση των πασχόντων και για την αλληλεγγύη των λαών δεν φοβάται κανένα και τίποτε, ούτε τον θάνατο. "Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβον"».
Αντωνιάδου Μαρία

ΤΟ ΒΗΜΑ



ΠΗΓΗ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο