Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αρχισε η έξοδος από το Δημόσιο -6.800 στις επόμενες λίστες διαθεσιμότητας

Την Τετάρτη ξεκίνησε και επίσημα το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, αφού δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τους 2.122 καθηγητών των τεχνικών Λυκείων οι οποίοι καλούνται να αφήσουν τις θέσεις τους. Η λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Ποιοι θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν στη διαθεσιμότητα

Η λίστα όμως της διαθεσιμότητας δεν σταματάει εκεί αφού από τις καταστάσεις που έστειλαν τα υπουργεία και αναφέρουν το πλεονάζον προσωπικό υπάρχουν περίπου 6.800 θέσεις που θα καταργηθούν τους επόμενους μήνες. Οι μεγαλύτερες δεξαμενές προέρχονται από τρία υπουργεία, το Εσωτερικών, το Υγείας και το Παιδείας

Η λίστα του υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με τα Νέα νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό αλλά και 280 γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 1.618 εργαζομένους στο ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να μετακινηθούν σε όμορα νοσοκομεία.

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας

Το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για την κάλυψη των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας. Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι οι οδηγοί και καθαρίστριες.

Παράλληλα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι λίστες με τους 302 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονται στη Σιβιτανίδειο Σχολή οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας

Από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας 1.000 υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαθεσιμότητα. Από το πρώτο εκτιμάται πως θα επιλεγούν 400 εργαζόμενοι και 600 από το Εργασίας, οι οποίοι θα προέλθουν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πόσοι φεύγουν από τα υπόλοιπα υπουργεία

Εκτός από τα προαναφερθέντα υπουργεία αποχωρήσεις θα υπάρξουν και από τα υπόλοιπα και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα είναι

Υπουργείο Εσωτερικών (Δημοτική Αστυνομία): 3.000
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
Υπουργείο Πολιτισμού: 500
Υπουργείο Υποδομών: 750
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 100
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 20


iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο