Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τρομοκρατικός συναγερμός στις ΗΠΑ – Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο υπό το φόβο επιθέσεων

Σε κατάσταση επιφυλακής είναι οι ΗΠΑ υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Επειτα από την απόφαση να μην λειτουργήσει ένας μεγάλος αριθμός πρεσβειών την ερχόμενη Κυριακή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε και ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο.

Σε αυτή οι Αμερικανοί πολίτες προειδοποιούνται για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα μέσα στον Αύγουστο, κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί πως η Αλ Κάιντα αλλά και οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις. Για αυτό το λόγο προειδοποίησε για ενδεχόμενα «χτυπήματα» σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε τουριστικές υποδομές.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters, οι ίδιες πληροφορίες οδήγησαν στην απόφαση να κλείσουν την Κυριακή ορισμένες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες χώρες θα συμβεί αυτό, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κάποιες διπλωματικές αποστολές να παρατείνουν το μέτρο για περισσότερες ημέρες.


 iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο