Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πάμε για την επανάσταση της ταβέρνας

Καλό μήνα αδέρφια! Σήμερα ξεκινάει η περιβόητη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ξεχυθείτε  στα καταστήματα να αφήσετε τα χρήματά σας στο εθνικό spor των Ελλήνων, το φαγητό. Αν έχετε φράγκα φυσικά. Φαντάζομαι τα ταβερνάκια από σήμερα θα ψάχνουν να βρουν καρέκλες για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Παντού θα υπάρχουν χαρούμενοι Άνθρωποι, που μόλις βγήκαν από την ταβέρνα πίνοντας ένα ποτήρι παραπάνω, μιας και η μείωση του ΦΠΑ πέρασε στους καταναλωτές και με τα ίδια χρήματα φεύγεις και χορτασμένος, και πιωμένος. Ήδη, φαντάζομαι τις κάμερες έξω από τα γνωστά στέκια των Αθηνών, την ώρα που βγαίνουν οι πελάτες με την μπουκιά στο στόμα, ενδεχομένως και με την οδοντογλυφίδα, (α, ρε εποχές παλιές που ξανάρθαν) να πάρουν μια δήλωση και να την παίξουν γρήγορα στα καθεστωτικά κανάλια τους, και να δείξουν σε όλη την Γη την "ευημερία" των Ελλήνων. Κάμερες θα υπάρχουν και από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι άλλοι, ξέρετε, αυτοί που δεν έχουν έρθει ακόμη στην εξουσία. Αυτοί θα λένε τα ανάποδα, και το παιχνίδι συνεχίζεται.

Τώρα θα δίνουν τα καταστήματα και απόδειξη (τουλάχιστον τις πρώτες μέρες), και θα τονίζουν με ειδικό σήμα την μείωση του ΦΠΑ. Κάτι σαν το άλλο πριν λίγο καιρό που το είχαν κολλημένο στις ταμιακές μηχανές: «Δεν είναι ο πελάτης υποχρεωμένος να πληρώσει αν δεν πάρει απόδειξη» (χα χα εδώ γελάμε). Κανείς δεν έδινε απόδειξη. Αν έκανες το λάθος να ζητήσεις απόδειξη έβλεπες άλλη τιμή, και μετάνιωνες την ώρα και την στιγμή που το έκανες. Το έλεγαν ευθέως, οι καταστηματάρχες στους πελάτες: «Θέλεις να φας φθηνά? Δεν έχει απόδειξη!».

Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση. Είναι ένας κλάδος που αγαπά ο Έλληνας, και δεν υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει σαν άλλους εμπορικούς κλάδους.

Ο Έλληνας θα βγει για φαγητό, για καφέ, για ποτό, έστω και αν είναι άνεργος, χαμηλόμισθος... Έστω και αν αύριο δεν έχει Φράγκο.  Είναι η φιλοσοφία του. Είναι αυτό που τρελαίνει όλους τους λαούς. Είναι ο κλάδος που θα ανέχεται, και θα επενδύει ακόμη και το κοινωνικό του «φαίνεσθαι». Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι νέοι έχουν γίνει σερβιτόροι, και όλα τα παρελκόμενα του επαγγέλματος που σχετίζονται με την εστίαση.

Είναι ένα τρικ λοιπόν της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις μάζες. Ξέρει ότι δεν θα αποκομίσει οικονομικά οφέλη, και σε λίγες περιπτώσεις θα παίσουν οι τιμές. (Δεν καθορίζονται οι τιμές με τέτοια μέτρα, αφού κανείς δεν δίνει αποδείξεις). Απλά, προτιμά να κρατά τον κόσμο έξω τονίζοντας το ηθικό του. «Αν όπου πας βλέπεις κόσμο να διασκεδάζει, το μυαλό σου δεν το έχεις στο να κάνεις επανάσταση».


Νίκος Χατζηδούρος


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο