Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Της Αμαλίας... μεταξύ των κομμάτωνΝ.Δ: "Συγγενείς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στους συλληφθέντες" - "Σίμο Γκέμπελς Κεδίκογλου" η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

- Η Νέα Δημοκρατία δείχνει και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέχει στις καταλήψεις
- ΣΥΡΙΖΑ: "Η ακροδεξιά δράκα κλιμακώνει το ρεσιτάλ της προπαγάνδας"
- Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: "Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει"
- Άδωνις Γεωργιάδης: "Να σας χαίρεται και να σας καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ"Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταλήψεις σε δύο κτίρια των Αθηνών και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, καθώς και με νέες δηλώσεις τα δύο κόμματα τραβάνε ακόμα περισσότερο το σχοινί της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωση επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζοντας μάλιστα ως φερόμενη συμμετοχή του γιου ενός βουλευτή του κόμματος στις συγκεκριμένες καταλήψεις.

Στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως "είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το μόνο στο οποιο αναλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εδραιώσει τη θέση του στο ένα από τα δύο άκρα, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας είτε με στελέχη της νεολαίας του είτε με συγγενικά πρόσωπα βουλευτών του σε παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων".

Στην ουσία η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέλη της νεολαίας του αλλά και ένα συγγενικό πρόσωπο νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στις καταλήψεις αυτές και σημειώνει με νόημα πως "οι μέρες που οι πολιτικοί τους σύντροφοι με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου έκαιγαν την Αθήν και τις περιουσίας των πολιτών, έχουν περάσει οριστικά".

Φυσικά, στην οξύτατη αυτή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε άμεσα η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Γκέμπελς Κεδίκογλου και σημειώνει πως "ήρθε η σειρά της ακροδεξιάςδράκας της ΝΔ του κ. Σαμαρά να κλιμακώσει το ρεσιτάλ εμφυλιοπολεμικής χυδαιολογίας και ασφαλίτικης προπαγάνδας ψεμάτων και διαρροών. Οι αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας θα νικήσουν το φόβο και την τρομοκρατία του σάπιου μνημονιακού συστήματος διαφθοράς και αυταρχισμού που βλέπει ότι καταρρέει".

Την ίδια ώρα ο κ. Διαμαντόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή επανέλαβε πως πρόκειται για πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται μαθήματα και σημείωσε με νόημα "Δεν το καταλαβαίνει όμως αυτό η φασίζουσα νοοτροπία του κ. Δένδια» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν".

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά "να σας χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να σας καμαρώνει. Κύριοι συνάδελφοι δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ μας απείλησε ότι θα μας πάρει και θα μας σηκώσει με όσα υπάρχουν στη βίλα Αμαλία. Δηλαδή με καδρόνια, μολότωφ και κοντάρια".NewsIt 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

2 σχόλια:

 1. Συνέχεια Νέας δίκης για την ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΗΡΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, – 18η συνεδρίαση, Τετάρτη 9.1.13

  Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από τις απανωτές διακοπές της, μετά από απόφαση της προέδρου του τρομοδικείου λόγω της ολοφάνερης προσπάθειάς της να «τρέξει» τη δίκη, αγνοώντας το θλιβερό γεγονός του σοβαρού τραυματισμού του Π. Αργυρού, ο οπιοίος βρίσκεται ακόμη σε καταστολή στη ΜΕΘ του Θριάσιου, χωρίς ακόμη να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής.

  Κατά την καθιερωμένη ανάγνωση από την πρόεδρο των ονομάτων των κατηγορούμενων και την εξακρίβωση των εκπροσωπήσεων από συνηγόρους, διαπιστώθηκε η απουσία –εκτός των μελών της ΣΠΦ και του Θ. Μαυρόπουλου– και των Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Κ. Σακκά, οι οποίοι διεμήνυσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να χάνουν το μοναδικό επισκεπτήριο που έχουν κάθε Τετάρτη, προκειμένου να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις. Το αίτημα, που είχε ξανατεθεί, αλλά αγνοήθηκε, έθεσε, αρχικά η συνήγορος Α. Παπαρρούσου και στη συνέχεια οι συνήγοροι Μ. Δαλιάνη και Δ. Κατσαρής.

  Ο συνήγορος του Π. Αργυρού, Φρ. Ραγκούσης, απουσίαζε και ο Σπ. Φυτράκης, που ανέλαβε να τον αναπληρώσει προσωρινά, δεν μπορούσε να υποβάλει αίτημα διακοπής της δίκης λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Π. Αργυρού, όπως προβλέπεται από το άρθρο 348 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Υπέβαλε όμως αίτημα διακοπής της δίκης εκ μέρους του εντολέα του Χ. Χατζημιχελάκη, ο οποίος ζήτησε να υποβληθεί το αίτημα σε αλληλεγγύης προς τον σύντροφό του Π. Αργυρού. Με το αίτημα αυτό συντάχθηκαν και οι συνήγοροι των Χ. Τσάκαλου και Δ. Μπολάνο, Στασινού και Μαρούδας.

  Ο Σ. Φυτράκης, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του τρομοδικείου, είπε ότι ο εντολέας του ζητά να διακοπεί η δίκη σε ένδειξη αληλλεγγύης και ζήτησε από το δικαστήριο να αποφασίσει με βάση το άρθρο 348 ΚΠΔ τη διακοπή για οκτώ μέρες. Ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα με το επιχείρημα ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο! Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στη σημερινή συνεδρίαση ο εισαγγελέας επέλεξε να μιλά εκτός μικροφώνου, προφανώς για να μην ακούγεται στο ακροατήριο. Δεν ακουγόταν ούτε στις θέσεις των δημοσιογράφων και των δικηγόρων και αναγκαστήκαμε να του υπενθυμίζουμε να μιλά από το μικρόφωνο.

  Στην γραμμή του εισαγγελέα κινήθηκε και το τρομοδικείο. Απέρριψε το αίτημα διακοπής ως μη νόμιμο, με το επιχείρημα ότι αυτό μπορεί να υποβληθεί μόνο από τον ίδιο τονμ κατηγορούμενο (προφανώς μέσω του συνηγόρου του). Ηταν μια απόφαση προκλητική, η οποία στάθηκε σε μια στενή γραμματική ερμηνεία του νόμου, αγνοώντας τις ίδιες τις ισορροπίες της δίκης.

  Ετσι, η δίκη συνεχίστηκε με την αγόρευση των συνηγόρων Σ. Φυτράκη και Α. Παπαρρούσου επί της απορριπτικής πρότασης του εισαγγελέα για τα αιτήματα της κατάργησης της καταγραφής των στοιχείων των προσερχόμενων στη δίκη από την αστυνομία και της φωνοληψίας των πρακτικών.

  Αν επιμείνετε στην εφαρμογή του αστυνομικού μέτρου, είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε σε ποιους θα δώσετε τις λίστες με τα στοιχεία, σημείωσε ο Σ. Φυτράκης. Η Α. Παπαρρούσου συντάχθηκε με το αίτημα της φωνοληψίας, επεσήμανε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του εισαγγελέα, ότι το αστυνομικό μέτρο της καταγραφής των στοιχείων των προσερχόμενων στηρίζεται στο άρθρο 140 του ΠΔ 141/1991 και τόνισε ότι με το μέτρο αυτό δημιουργείται μια παράνομη βάση προσωπικών δεδομένων.

  Αμέσως μετά, ζήτησε και πήρε το λόγο η Ολγα Οικονομίδου και δήλωσε ότι μετά την απόρριψη του αιτήματος ανακαλεί τους συνηγόρους της. Επόμενο ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση με σκοπό να γίνει νέος διορισμός. Οι συνήγοροι ζήτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση και η διαδικασία διορισμού να γίνει στην επόμενη, όμως η πρόεδρος δεν δέχτηκε την πρόταση. Διέκοψε πάλι τη συνεδρίαση και μετά τη διακοπή, χωρίς να προβεί στη διαδικασία διορισμού, ανακοίνωσε διακοπή για τη Δευτέρα 14 Γενάρη, αφού πρώτα επέτρεψε στον εισαγγελέα να κάνει μια ακαταλαβίστικη παρέμβαση για τους διορισμούς συνηγόρων.
  ΚΟΝΤΡΑ
  http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18349&pos=4&cat_id=48

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα να δεις!

  Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κι αφού οι 2000 αλληλέγγυοι/ες έξω από τη ΓΑΔΑ αποχώρησαν με δυναμική πορεία προς το πολυτεχνείο, οι μηχανές που βρίσκονταν εντός της villa Ομηρίας και Δίωξης Αγωνιστών προχώρησαν σε τροποποίηση του αρχικού κατηγορητηρίου που περιελάμβανε πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες. Οι 92 συλληφθέντες από τη Villa Amalias φορτώθηκαν με την πρόσθετη κατηγορία του κουκουλονόμου που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η μεταμεσονύχτια αυτή τροποποίηση του κατηγορητηρίου έγινε προφανώς με πολιτικές εντολές του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ αφού εξασφαλίστηκε η πολιτική κάλυψη του υπουργού Ν. Δένδια.

  Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η κίνηση αυτή του "αρχιμάστορα" της καταστολής στην εποχή που διανύουμε. Και φυσικά δε θα μας εκπλήξει η τροποποίηση της mediaκής προπαγάνδας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες. Ενώ λοιπόν ο χθεσινός ειδησεογραφικός οχετός επικεντρωνόταν στους "άνομους" και τους "καταληψίες", σήμερα θα προσθέσει και το κοσμητικό "κουκουλοφόροι" για να μπορεί να δέσει η σούπα και να σερβιριστεί έτοιμη στους δικαστές, τους θεατές και τους ψηφοφόρους. Ενώ λοιπόν ο εσμός βουλευτών, αρχισυντακτών και τηλεπαρουσιαστών χθες πρόβαλλαν την "παθητική στάση" όσων επανακατέλαβαν τη Villa Amalias (και την παράλληλή τους ανομία), σήμερα δίνεται το περιθώριο η τηλεοπτική και mediaκή προπαγάνδα να μιλά για κουκουλοφόρους με άλλα κίνητρα και διαθέσεις.

  Κι επειδή το ζήτημα για τους αγωνιζόμενους δεν είναι η νομιμότητα και οι νόμοι της πάλαι ποτέ αστικής δημοκρατίας (και του σημερινού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης) αλλά το δίκαιο της αντίστασης και της εξέγερσης σε μια ζωή που γίνεται ολοένα πιο ασφυκτική, σφίγγουμε ακόμη πιο πολύ τις αγκαλιές μας σε όλους/ες τους/τις διωκόμενους/ες από τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις, στεκόμαστε ακόμη πιο πολλοί/ές, ακόμη πιο δυνατοί/ές δίπλα τους, βαθένουμε την «καταστροφική μανία» της αυτοοργάνωσης, της ρήξης με τον παλιό αυτό κόσμο.

  Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Πέμπτη 10 Γενάρη 2013 στις 13:00

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1447884

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο