Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Θηβαίων: Έτοιμη η ειδική μελέτη αποκατάστασης του παλαιού Νοσοκομείου Θήβας σε Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής

Εγκρίθηκε η παραλαβή της «Μελέτης Βελτίωσης κτιρίου παλαιού Νοσοκομείου για δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας»  από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, στη συνεδρίαση της 24η Οκτωβρίου 2013.
Στόχος της μελέτης αυτής, που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΣΑΤΑ, ήταν η βελτίωση του συγκεκριμένου Δημοτικού Κτιρίου, το οποίο βρίσκεται  πλησίον του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας,  με σκοπό την τουριστική του αξιοποίηση, δηλαδή να γίνει Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής, λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά στην υπεραξία που καλείται να δώσει στην πόλη το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, που θα εγκαινιαστεί προσεχώς.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου δηλώνει σχετικά με τη μελέτη βελτίωσης του Παλαιού Νοσοκομείου:

« Υλοποιήσαμε αυτή τη μελέτη με χρηματοδότηση μέσω  ΣΑΤΑ και πλέον είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης (από ΕΣΠΑ ή Πράσινο Ταμείο), να την υποβάλλουμε ως πρόταση έργου.  Δυστυχώς λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορεί ο Δήμος αυτή τη στιγμή με ιδίους πόρους να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου ».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο