Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στη Θήβα

Ξενάγηση μαθητών στην Έκθεση
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις της HELMEPA στη Θήβα, η οποία αποτέλεσε τον ένατο κατά σειρά σταθμό της Εκστρατείας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες και τον πρώτο για το σχολικό έτος 2013-2014.

Η Εκστρατεία υλοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd's Register Foundation (LRF) και έως το καλοκαίρι του 2014 θα έχει επισκεφθεί συνολικά 12 πόλεις της Ελλάδας.

Την Έκθεση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες, που φιλοξενήθηκε για 12 ημέρες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, επισκέφθηκαν με δαπάνες του προγράμματος 1.400 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί από Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της Θήβας και της ευρύτερης Βοιωτίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας, μαθητές του Γυμνασίου Δομβραίνας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βιομηχανική Περιοχή Θίσβης Βοιωτίας και να ενημερωθούν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ.) για θέματα πρόληψης της ρύπανσης και να παρακολουθήσουν άσκηση απορρύπανσης με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Η θερμή ανταπόκριση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρόσκληση της HELMEPA για περιβαλλοντική δραστηριοποίηση φαίνεται και από το γεγονός ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί που επισκέφθηκαν την Έκθεση, δήλωσαν ήδη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» για το τρέχον σχολικό έτος.

Όπως σε κάθε πόλη-σταθμό της Εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών που επισκέφτηκαν την Έκθεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αυτής της έρευνας, οι μαθητές της Θήβας κρίνουν ως σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή τη ρύπανση από σκουπίδια σε δρόμους και παραλίες. Παράλληλα, οι μαθητές φαίνονται να δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα με την πλειοψηφία να δηλώνει πως ανακυκλώνει άχρηστα υλικά και συμμετέχει σε περιβαλλοντικές δράσεις.
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Θίσβης



Η HELMEPA ευχαριστεί το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου και το Δημοτικό Συμβούλιο που έθεσαν την Εκστρατεία υπό την αιγίδα τους, τη Διοίκηση και το προσωπικό του Συνεδριακού Κέντρου για τη φιλοξενία, καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον προγραμματισμό των επισκέψεων των μαθητών στην Έκθεση. Ακόμη, ευχαριστεί το εταιρικό μέλος της «Διοίκηση και Διαχείριση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ.)» για την υποστήριξή του στο σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση της Εκστρατείας στη Θήβα.

Επόμενος σταθμός το Ναύπλιο όπου στο διάστημα 26 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2013, οι ενημερωτικές δράσεις της Εκστρατείας θα υλοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων.


Περισσότερες πληροφορίες

Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA,
Τηλ.: 210 93.43.088, Φαξ: 210 93.53.847
Email: environment@helmepa.gr

Σημείωση για τους εκδότες:
Το Lloyd’s Register Foundation (LRF) υποστηρίζει την πρόοδο σε επιμορφωτικά θέματα που σχετίζονται με τη μηχανική και χρηματοδοτεί την έρευνα και την ανάπτυξη σε τομείς που ενισχύουν την ανθρώπινη ασφάλεια σε θάλασσα, στεριά και αέρα.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο