Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι οργανώσεις και τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών!

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν τεθεί:
1. Η αυτοχαρακτηριζόμενη ως «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»
Η οργάνωση αυτή πρωτοεμφανίστηκε προ μηνών, όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού. Τότε, όπως αναφερόταν στην «προκήρυξή» της, σχεδίαζαν να πλήξουν το κτίριο με αντιαρματική ρουκέτα αλλά σημειώθηκε «αστοχία» και τελικά γάζωσαν το κτίριο με πολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ. Να σημειωθεί πως η «προκήρυξή» τους χαρακτηριζόταν από ιδιαιτέρως «μιλιταριστικό» ύφος και από ασυνήθιστες για τέτοιου είδους οργανώσεις εκφράσεις και διατυπώσεις.
2. Οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Σέχτα Επαναστατών»
Και οι δύο οργανώσεις τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί μεγάλα πλήγματα, ενώ έχουν συλληφθεί πολλά μέλη τους και έχουν βρεθεί οπλοστάσιά τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις προ μηνών οι δύο οργανώσεις ανακοίνωσαν την ενοποίησή τους. Ειδικότερα, λίγες ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, φέτος τον Ιούνιο, σε «προκήρυξή» τους ανήγγειλαν ότι θέτουν σε εφαρμογή το «Σχέδιο Φοίνικας» (!), δηλαδή την αναγέννηση των οργανώσεων που είχαν καιρό να εμφανιστούν, εξαιτίας των πληγμάτων που είχαν δεχθεί και την κοινή δράση τους. Να σημειωθεί ότι η «Συνωμοσία» είχε μέχρι τότε να εμφανιστεί δύο χρόνια. Ενδιαφέρον είναι, επίσης, ότι βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α. στο κέντρο της Αθήνας και τον Ασπρόπυργο φέρεται να είχε κάνει η «Συνωμοσία».
3. Ο ηλικίας 42 ετών Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος είναι φυγόποινος, όπως και η γυναίκα του, Πόλα Ρούπα
Το ενδιαφέρον, λέγουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι μόλις πρόσφατα ο Ν. Μαζιώτης με κείμενό του σε γνωστή «αντιεξουσιαστική» ιστοσελίδα αναφέρθηκε στη δολοφονία του Π. Φύσσα και την εγκληματική δράση της Χ.Α. Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε ως απάντηση σε όλα αυτά τον ένοπλο αγώνα (!). Κατά την άποψη μερίδας αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., δεν αποκλείεται ο ίδιος να είναι μέλος της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Ως γνωστόν, προ ετών είχε συλληφθεί με την κατηγορία της συμμετοχής στον «Επαναστατικό Αγώνα». Οργάνωση η οποία είχε εξαρθρωθεί. Πρόσφατα, κατηγορήθηκε ότι ενεπλάκη σε ληστείες τραπεζών. Κάτι, όμως, που ο ίδιος αρνείται. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, σημειώνουν ότι προ τριμήνου είχε βρεθεί αποτύπωμα του Ν. Μαζιώτη σε ληστεία τράπεζας στα Μέθανα στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Θυμίζουν ακόμα ότι παρόμοιας «λογικής» επίθεση με την προχθεσινή είχε γίνει το 2009 από τον «Επαναστατικό Αγώνα» κατά μονάδας των ΜΑΤ, στο υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.
Θανάσης Αργυράκης – Τύπος της Κυριακής

olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο