Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος

Παρουσία του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του τοποτηρητή της Μητροπόλεως, μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, πλειάδας ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών του νομού, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες πλήθος Ναυπλιώτες και πολίτες από κάθε γωνιά της Αργολίδας, σήμερα το απόγευμα, πλημμύρισαν τον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και τον περιβάλλοντα χώρο, για να υποδεχτούν το νέο τους ποιμενάρχη και να του φωνάξουν ‘«άξιος».

Το νέο μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο που συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και στην συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του οποίου περίμενε το νέο μητροπολίτη, ο τοποτηρητής του «Αργολικού θρόνου», μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος.

Το μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο καλωσόρισε στην πόλη και την μητροπολιτική του περιφέρεια, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ευχόμενος καλή ποιμαντορία, ενώ κατά την ενθρονιστήριο ομιλία του ο σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, εξήρε το έργο του προκατόχου του και δήλωσε με έμφαση ότι το έργο αυτό θα συνεχιστεί.
Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου στην πόλη του Άργους και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, επισκόπου Άργους.

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο