Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Γιώργου Κατσιμπάρδη με τίτλο «Στα άδυτα οκτώ ιερών του Ελληνισμού», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου και εκπροσώπων των πολιτικών, πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών της χώρας.

Ο κ. Δήμαρχος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη τον συγγραφέα και πρώην Υφυπουργό για τη μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και το συγγραφικό του έργο και ευχήθηκε το νέο του βιβλίο να έχει ευρεία αποδοχή από τους αναγνώστες. Συγκεκριμένα είπε για το βιβλίο και τον συγγραφέα:

« Οι σελίδες του βιβλίου, που σήμερα παραδίδεται στο αναγνωστικό κοινό, μέσα από αυτή την λαμπρή παρουσίαση και με τις προσωπικότητες που την πλαισιώνουν, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό, μορφωτικό και φυσικά συναρπαστικό ταξίδι στις ατραπούς της Ελληνικής Ιστορίας, καλύπτοντας χιλιάδες έτη παρουσίας του Ελληνισμού στην παγκόσμια Ιστορία

Όμως θα ήταν υπέρβαση από μέρους μου να μιλήσω περισσότερο για το ίδιο το βιβλίο, καθώς γι’ αυτό θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας, οι οποίες κοσμούν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση αλλά και την πόλη μας γενικότερα.
Θα ήταν όμως παράλειψη από μέρους μου, και ως Δήμαρχος αλλά και σαν Θηβαίος πολίτης, να μην αναφερθώ στον συγγραφέα, το φίλο και συμπατριώτη, Γιώργο Κατσιμπάρδη.
Έναν άνθρωπο, του οποίου η δραστηριότητα κάλυψε ένα ευρύ φάσμα δημοσίου βίου και προσφοράς από διαφορετικά και πολυποίκιλα μετερίζια.
Ο αθλητής, ο δικηγόρος , ο βουλευτής, ο υπουργός, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι κάποιες από τις χαρακτηριστικές πτυχές του βίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη, οι οποίες στο πρόσωπό του έλαβαν ουσιώδες περιεχόμενο, καθώς η δυναμική εκπροσώπηση των θέσεων που υπηρετούσε και κατείχε ο Γιώργος, απέφερε αποτελέσματα ευνοϊκά για τους πολίτες και τους συμπατριώτες του.
Παράλληλα έχει αναπτύξει ένα πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο, που είναι χρήσιμο για όλους αλλά κυρίως για εμάς τους Θηβαίους  
Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τον κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη για τη μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και το έργο που μας παραδίδει σήμερα, στο οποίο παρουσιάζει με την πρέπουσα βαρύτητα τα βοιωτικά μνημεία και την ιστορία της πόλης της Θήβας και του εύχομαι υγεία, για να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο και φυσικά το νέο του βιβλίο να έχει ευρεία αποδοχή από τους αναγνώστες».

Κλείνοντας, τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοππο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του στην εκδήλωση:

«Θέλω να  ευχαριστώ από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοππο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο διότι για ακόμη μια φορά με την παρουσία του μας τιμά στον μέγιστο βαθμό και προσδίδει λαμπρότητα στη σημερινή εκδήλωση.».


Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Α. Α. Λιβάνη:

Ο αναγνώστης αυτού του -γραμμένου με γλαφυρό και ευανάγνωστο τρόπο- βιβλίου θα αισθανθεί την ανάγκη να δώσει το χέρι στο συγγραφέα για να τον "ξεναγήσει" στα οκτώ από τα αναρίθμητα ιερά των Ελλήνων που έχει επιλέξει ως τα σημαντικότερα, προκειμένου να δείξει αυτό που επιδιώκει: το πώς, δηλαδή, και από ποιους αυτά ιδρύθηκαν, τι είδους διαχρονικής αξίας μηνύματα έστειλαν και στέλνουν και γενικότερα ποια είναι η προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό και στην παγκόσμια διανόηση. Να του γνωρίσει, επίσης, τους πυρήνες των θεϊκών δυνάμεων που κατά καιρούς λάτρευαν οι Έλληνες, αρχίζοντας από τις πρώτες γυναικείες θεότητες των μητριαρχικών χρόνων, και να τον "εξοικειώσει" με τους "ιερούς γάμους" που εκείνες είχαν τελέσει με τον Δία και άλλους πατριαρχικούς θεούς του αρχαιοελληνικού κόσμου. Παράλληλα, να τον "οδηγήσει" στους "φάρους" της Ορθοδοξίας: στη Μονή του Ιερού Νησιού της Πάτμου, στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης και στην Παναγία της Τήνου, ώστε να τον καταστήσει κοινωνό των διαχρονικής αξίας μηνυμάτων που αυτά εκπέμπουν



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο