Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Πυρ και μανία» κόμμα και Μαξίμου με τον Άδωνι

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή, για την τροπολογία του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Ο λόγος είναι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, ο οποίος με τους άστοχους –όπως χαρακτηρίζονται από πολλούς στο εσωτερικό της ΝΔ- χειρισμούς του για το θέμα έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην κυβέρνηση και έχει συσπειρώσει σε θέση μάχης τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εκνευρισμός, όμως επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η προσπάθεια του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, να βάλει στο επίκεντρο της συζήτησης, ότι η χώρα βγαίνει από τη βαθιά κρίση, έχοντας και τα θετικά σχόλια του Βερολίνου, επισκιάζεται από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την αξιωματική αντιπολίτευση στον τομέα της Υγείας.
Από το Μαξίμου κρίνεται ότι η τακτική που έχει ακολουθήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δημιουργεί ρήγματα στην κυβέρνηση. Από τη μια, ο υπουργός Υγείας φέρεται να θέλει να ρίξει την ευθύνη στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, για μια ενδεχόμενη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω από τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ, μέγεθος που η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και εκπρόσωποι φαρμακαποθηκών, φαρμακείων, ιατρικών ενώσεων και συλλόγων ασθενών έχουν θέσει ως «κόκκινο όριο», για να αποφευχθεί υγειονομική κρίση. Το υπουργείο Υγείας είχε αρχικά προτείνει τα 2,02 δισεκατομμύρια ευρώ για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, μέγεθος που φέρεται να αναθεωρεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς ωστόσο να το έχει εκφράσει επισήμως.
Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει επιλέξει να δώσει τη μάχη για το «ορθό» των επιχειρημάτων του όσον αφορά στην τιμολόγηση των φαρμάκων, από τα τηλεοπτικά παράθυρα και οι κατηγορίες περί διαπλοκής που έχει εξαπολύσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τις στηρίζει σε στοιχεία, αλλά σε «εντυπώσεις», χαρακτηρίζεται άστοχο από κύκλους της ΝΔ.
Ο κ. Γεωργιάδης, τονίζουν οι ίδιες πηγές, έδωσε την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα, με αποκορύφωμα τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έθεσε πλέον προ των ευθυνών του τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το θέμα.
Ήδη, βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την τροπολογία του κ. Γεωργιάδη, παίρνοντας υπόψη και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον της πρόσβασής τους σε αναγκαία φάρμακα. Εικόνες με άδεια ράφια φαρμακείων, ηλικιωμένους, γονείς και ασθενείς σοβαρών παθήσεων σε κυνήγι εντοπισμού του κατάλληλου σκευάσματος, από το ένα φαρμακείο στο άλλο και τη μία γειτονιά στην άλλη, δε φαντάζουν μακρινές, αν περάσει η νέα τιμολόγηση στα φάρμακα και καταβαραθρωθεί η κρατική φαρμακευτική δαπάνη.
Η δυσαρέσκεια, όμως, μέσα στη γαλάζια παράταξη στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη, έχει να κάνει και με μία ακόμα παράμετρο: ο υπουργός Υγείας με την αδιάλλακτη στάση που κρατά απέναντι στους γιατρούς, έχει βάλει απέναντι τις διοικήσεις ιατρικών συλλόγων, που παραδοσιακά ήταν προσκείμενες στη ΝΔ.

Newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο