Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Θετική η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση ΙΕΚ και ΣΕΚ στη Θήβα

Μετά το έγγραφο του Δημάρχου Θηβαίων προς τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στη Θήβα , με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, απεστάλη το υπ΄αριθ. 271/24-1-2014 έγγραφο της  Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

«Σε απάντηση του από 13/1/2014 ΦΕΣ και αναφορικά με το αρ.πρωτ. 127/8-1-2014 έγγραφο του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την κατάργηση της ΕΠΑΣ Θήβας σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες (προώθηση ΚΥΑ προς υπογραφή) για την ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ  και ΣΕΚ στη Θήβα».

Υπενθυμίζουμε ότι η ανάγκη για δημιουργία ΙΕΚ και ΣΕΚ προέκυψε μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προβλέπει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ)- από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015- μεταρρύθμιση με την οποία μένει ένα μεγάλο κενό στην τεχνική εκπαίδευση στην πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θηβών.

Η προώθηση για υπογραφή ΚΥΑ ικανοποιεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία ΙΕΚ- ΣΕΚ στην πόλη μας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο